(VIDEO) Acesta e un Rolls-Royce clasic, cu un V8 american modern de 900 CP

4 Martie 2022, 14:07
Redacţia PiataAuto.md
Când vorbim de modele clasice Rolls-Royce, inevitabil de gândim la eleganţa lor şi parcă singura cale de a le restaura corect e să le asiguri starea lor autentică, aşa cum au fost gândite de uzină, cu toată graţia lor specifică. Dar se pare că există şi alte căi curioase, iar un asemenea proiect excentric din SUA a dat naştere un Rolls-Royce foarte diferit.
Ceea ce vedem mai jos e un Rolls-Royce Silver Shadow II, unul din modelele clasice ale mărcii produse în număr ceva mai mare, dar deopotrivă foarte apreciat. Autorii proiectului de modificare n-au vrut să lase maşina cu V8-ul original de 6.75 litri, care torcea agale, ci l-au înlocuit cu un V8 american, Hemi, de 6.2 litri. Şi i-au mai pus şi un compresor mecanic pe deasupra, ca acesta să dezvolte acum aproximativ 900 CP. Nouă sute de cai-putere pe un Rolls-Royce clasic!
Fireşte, s-au făcut modificări substanţiale la maşină, nu doar motorul e fost înlocuit. O asemenea putere trebuie gestionată corespunzător, aşa că lista modificărilor e uriaşă, cuprinzând aproape toată maşina. Iar în rezultat, acesta e şi un Rolls-Royce care poate face drift-uri aşa cum n-am aştepta niciodată de la o limuzină clasică şi graţioasă!
Vezi în video-ul de mai jos cum sună şi cum face drift acest Rolls-Royce, chiar la început, după care creatorii săi vorbesc despre tot ce s-a făcut la maşină.
0
1,559
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!