(VIDEO) Cât de invizibil e un pieton care traversează neregulamentar noaptea pe bd. Dacia din Chişinău

17 Martie 2022, 09:39
Redacţia PiataAuto.md
Bulevardul Dacia din Chişinău e aproape constant în topul celor mai periculoase străzi din punct de vedere al accidentelor cu implicarea pietonilor, spun statisticile oficiale. Artera e una foarte lată, relativ iluminată, are mai multe treceri de pietoni, dar totuşi aici se întâmplă foarte des accidente rutiere cu implicarea pietonilor, mai ales a celor care traversează neregulamentar.
Bulevardul are mai multe treceri subterane, dar mulţi pietoni evită să le folosească. Şi pentru că cele terestre sunt destul de depărtate una de cealaltă, foarte des pot fi văzuţi pietoni care aleg să traverseze prin locuri neregulamentare. Ziua copacii mici, plantaţi alături, pot juca feste vizibilităţii. Noaptea, însă, chiar şi fără copaci, e foarte greu de observat un pieton îmbrăcat în haine întunecate, ce alege să traverseze neregulamentar. Un video expediat la redacţie de către un vizitator, filmat cu propria lui cameră de bord, arată cât de invizibil, de fapt, e un asemenea pieton pe timp de noapte, pe bulevardul Dacia. De exemplu, în imaginea de mai sus, pietonul e prezent deja în faţa maşinii de pe banda din mijloc. Câţi dintre noi l-am observat până acum? Cu siguranţă foarte puţini, nu?
În imagini se poate vedea că până şi atunci când pietonul a ajuns în faţa maşinii cu camera de bord el rămâne aproape invizibil, o siluetă neagră, abia detectabilă. Şi ochiul îl percepe deja doar la 10-15 metri de maşină. Şoferul din situaţia de mai jos avea o viteză de circa 50-53 km/h şi a reuşit să frâneze brusc, reacţia bună şi viteza moderată salvându-l de la un deznodământ dramatic. Însă acest video arată elocvent cât de periculoase sunt asemenea traversări nocturne. Vezi totul în imaginile de mai jos.
0
4,223
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!