(VIDEO) Cel mai mic automobil din lume de cândva, Peel P50, e pus la încercare pe un circuit în zilele noastre

28 Martie 2022, 12:18
Redacţia PiataAuto.md
Îţi mai aminteşti de renumitul reportaj al lui Jeremy Clarskon, de pe vremea când era la Top Gear, cu cel mai mic automobil din lume, Peel P50? Ei bine, acea maşină încă deţine recordul de a fi cea mai mică din lume, construită vreodată, iar acum un exemplar a fost pus la încercare în zilele noastre, pe un circuit sportiv şi pe timp de ploaie.
Apropo, în anul 2013, şi noi am testat un Peel P50, pentru care am mers în Londra. Încă de pe atunci, acea maşină era una electrică, fiind un soi de replică modernă pentru modelul clasic, or, versiunea clasică de la începutul anilor 60 se produsese în numai 50 de exemplare. Aşa că încă în 2013 se pornise producţia replicilor moderne, echipate fie cu un motor electric, fie cu unul pe benzină.
Foto: Imagine de la testul nostru drive din 2013 cu Peel P50

În video-ul de mai jos, filmat în 2022, figurează tot o asemenea replică, dar e una cu motor pe benzină. În locul motorului original de 5 CP, s-a montat unul de motocicletă Honda, cu un singur cilindru, care dezvoltă 7 CP.
Iar maşina a rămas la fel de rudimentară în esenţă, dar totodată la fel de jovială şi uşoară. Şi, fireşte, să vezi ce poate face o asemenea maşinuţă pe un circuit sportiv e şi mai intrigant.
0
2,781
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!