(VIDEO) Cum arată şi cum sună un Audi 100 Coupe S, restaurat cu excelenţă în Suedia

23 Martie 2022, 19:01
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva zile scriam despre istoria unui model foarte puţin ştiut din trecutul Audi, numit 100 Coupe S, care a fost un concurent pentru prima generaţie Ford Mustang, cel puţin pe partea de aspect. Motorul original era de doar 1.9 litri, dar avea două carburatoare şi dezvolta 115 CP. Ford Mustang avea şi motoare mai mari, dar prima generaţie, apărută în 1965, avea şi propulsoare mai modeste, de 102 şi 120 CP, deci Audi 100 Coupe S nu era chiar un intrus la performanţe.
Totuşi, muscle-car-ul celor de la Audi avea tracţiune faţă, nu spate, folosind amplasarea longitudinală a motorului şi platforma tehnică a lui Audi 100 sedan C1. Dar, la o putere moderată, asta nu era neapărat un dezavantaj. Şi apoi, dincolo de toate, modelul ăsta emana pasiune, emoţie şi forme cum puţine modele Audi din acea perioadă reuşiseră s-o facă, tocmai de asta a rămas în istorie ca o adevărată legendă.
Iar un pasionat din Suedia şi-a restaurat un asemenea Audi 100 Coupe S cu o excelenţă şi minuţiozitate greu de imaginat. S-a lucrat 5,000 de ore la maşină, ceea ce înseamnă 208 zile continua câte 24 de ore, sau 625 zile, dacă ar fi să calculăm câte 8 ore de muncă. Deci, o muncă titanică, pentru a aduce acest Audi la o stare superbă.
S-au făcut şi „mici” actualizări mecanice. Cadranele de bord au acum o mică inserţie cu afişaj digital, de exemplu.
Suspensia e una pneumatică acum, cu posibilitatea de a urca şi coborî cât se poate de rapid, iar jantele sunt nişte Dotz SP5 Dark de 18 ţoli. A fost nevoie şi de arcuri mai evazate pentru asemenea roţi, care s-au făcut şi care arată incredibil de natural pe acest Audi.
Motorul de 1.9 litri original a fost mărit la 2.0 litri prin aplicarea unui arbore cotit noi şi a bielelor niţel mai scurte. S-au montat două carburatoare Weber şi în rezultat, motorul scoate 136 CP.
Iar pentru a-l accentua frumos, s-a instalat un sistem de eşapament complet nou, creat în mod personalizat de către cei de la Ferrita din Suedia.
Vezi mai jos un video cu toate detaliile magnifice ale acestui Audi, video pe care trebuie să-l vezi cu sunet, pentru că maşina îşi demonstrează şi potenţialul acustic al motorului său modificat, echipat cu eşapament Ferrita.
0
4,119
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!