(VIDEO) Cum arată un camion Scania la 1 milion km parcurşi pe drumuri europene

28 Martie 2022, 13:33
Redacţia PiataAuto.md
Pentru automobile, cifra de 1 milion de km parcurşi e un deziderat pe care puţine reuşesc să-l atingă. Pentru camioane, însă, e un minim obligatoriu, pe care orice model de camion ar trebui să-l poată atingă, iar adeseori unele exemplare trec lesne şi de 2 milioane de kilometri. Totuşi, şi mai interesantă e starea pe care o poate avea un camion atunci când atinge 1 milion de km.
În video-ul de mai jos e un camion Scania R580 din Olanda, echipat cu motor V8 de 580 CP. E un cap tractor în formula cea mai simplă, de 4x2, care dispune de două punţi, cea din spate fiind motrice. Camionul e în dotare Highline, care presupune mai multe echipări standard. Dincolo de asta, e un camion relativ obişnuit, fără vreun interior personalizat, sau un confort ieşit din comun în cabină. Am putea spune că e un camion tipic european în dotările interioare.
Şi totuşi, acesta are deja 1,024,072 km pe odometru său, semn că are deja un stagiu onorabil de muncă. Însă, dacă nu am şti cifra de pe odometrul său, cu siguranţă am putea crede că e un camion mult mai nou şi mai „tânăr” în kilometri, or, acesta arată aproape impecabil.
Exteriorul e într-o condiţie excelentă până la absolut, iar în interior micile urme de uzură sunt prea mici pentru a fi deranjante şi cel mai probabil ar putea fi scoasă cu o spălare mai minuţioasă. În rest, această Scania arată de parcă ar fi ieşit acum câteva luni de pe poarta fabricii. Până şi jantele exterioare încă îşi păstrează luciul, fapt datorat condiţiilor civilizate de exploatare de pe drumurile europene.
Vezi mai jos felul în care poate arăta un camion Scania la 1 milion de kilometri parcurşi pe drumuri europene. La starea în care e, probabil ar mai putea parcurge încă 1-2 milioane de kilometri fără probleme.
0
2,510
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!