(VIDEO) Cum merge şi cum sună un Mercedes 500E W124 din 1992, condus pe autostrăzile din Germania în zilele noastre

31 Martie 2022, 19:24
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes 500E din generaţia W124 nu e doar o motorizare legendară a acestei generaţii, ci unul din cele mai rare şi adorate Mercedes-uri produse în toată istoria. Da, e acel model care a fost dezvoltat de Porsche pentru Mercedes, ca să poată adăposti un imens V8 sub capotă, şi care a şi fost produs ulterior tot la fabrica Porsche, aproape în întregime manual.
Astăzi asemenea exemplare costă până spre 100 mii euro în condiţie decentă şi ajung la multe sute de mii dacă sunt foarte păstrate şi exemplare ca aspect. Maşina din video-ul de mai jos e una importată din Japonia, fiind una din acele maşini despre care vorbim uneori că japonezii adorau să le cumpere în formă originală, cu volan pe stânga, obligându-se să le exploateze cu limitări de parcurs şi doar pe timp de zi cu vizibilitate bună. Iar aşa multe din ele au ajuns să aibă cifre mici pe odometru. Maşina de mai jos, de exemplu, are puţin peste 100 mii km, deşi e fabricată în 1992.
Ei bine, şi cum se simte un asemenea Mercedes legendar, de acum 30 de ani, când e condus în zilele noastre pe autostrăzile fără limită de viteză din Germania? Magnific, cu siguranţă. Întrebarea e doar cât de magnific, cât de rapid, cât de savuroasă îi va fi ţinuta de drum şi acompaniamentul acustic de sub capotă. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,530
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!