Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum poate ajunge să arate un Mercedes W140 în Africa, după milioane de kilometri parcurşi

29 Martie 2022 - 19:11
Redacţia PiataAuto.md
O expresie de demult, adorată cândva de fanii mărcii germane, spunea că „Mercedes şi în Africa rămâne a fi Mercedes”. Ei bine, rămâne, dar condiţiile de exploatare, mentenanţa tehnică mult mai precară şi o perseverenţă de a menţine o maşină în stare de mişcare chiar şi după ce ea ajunge într-o stare ce ar merita demult o pensionare, pot aduce starea unui Mercedes la ipostaze de neînchipuit.
Acelaşi autor din Africa, sau mai exact din Congo, care dăduse acum o săptămână o replică pentru filmuleţele au maşini galopate pe autostrăzile fără limită de viteză din Germania, filmând o Toyota Corolla cu 2 milioane de kilometri prin traficul din Africa, acum a filmat şi un Mercedes S-Class W140 în oraşul lui.
E un Mercedes care a ajuns într-o stare greu de imaginat. Are o emblemă de V12 pe montantul spate, dar motorul de sub capotă e unul cu 6 cilindri. De fapt, din câte sugerează autorul, caroseria ar fi fost de la un S600, însă ulterior motorul a fost schimbat cu unul mai simplu, de pe versiunea 300SE. Priveliştea de sub capotă emană la fel de multă tristeţe şi oboseală ca şi exteriorul.
Iar interiorul pare şi mai uzat. Inserţiile de lemn, componentele de habitaclu, toate au amprenta unei exploatări în cele mai dure condiţii posibile, şi a unui număr de kilometri de ordinul milioanelor, pe care probabil nu-l mai contorizează de foarte mult timp nimeni. Toate astea fiind spuse, e impresionant doar faptul că acest S-Class W140 mai continuă să înainteze în asemenea condiţii şi, deşi caroseria oscilează destul de mult prin denivelările africane, la un moment dat tot se simt urme de confort legendar în ţinuta de drum. Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter