Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum poate tractat în rampă un camion Scania cu remorcă, de aproape 30 tone, înzăpezit în Norvegia, cu ajutorul unui tractor

24 Martie 2022 - 15:32
Redacţia PiataAuto.md
Iarna în Norvegia e mai lungă şi mai neiertătoare cu cei care neglijează regulile de siguranţă, tocmai de asta, şoferii de camioane care au experienţa de a munci pe drumurile acestei ţări ştiu că nu poţi porni la drum nepregătit şi nu poţi pune lanţuri doar la roţile de pe o parte a camionului, cum a făcut şoferul din situaţia de mai jos.
Având lanţuri doar pe o parte şi ajungând să urce de un drum acoperit în totalitate cu zăpadă, având şi o remorcă grea de tractat, Scania a ajuns inevitabil în dificultate, iar atunci când şoferul a încercat să insiste cu roţile în derapaj, camionul a alunecat în şanţul de alături, întorcând şi remorca la un unghi dificil. Era nevoie de ajutor, iar asistenţa a venit de un tractor de curăţare a zăpezii, care opera în zonă. E un tractor Massey Fergusson 7495, echipat cu plug în faţă şi cu lanţuri profesioniste pe roţi. Puterea tractorului e de doar sub 200 CP, însă raporturile de transmisie şi roţile mari schimbă impactul în viaţa reală al cailor-putere la tractoare. Aşa că şoferul tractorului s-a oferit să-l ajute.
Şoferul camionul a insistat să fie tractat în sus din start, spunând că va ieşi doar cu niţel ajutor. Şoferul de tractor i-a propus să-l tracteze iniţial din partea inferioară, în josul pantei, pentru a-l îndrepta, iar abia după aia să-l tragă spre urcuş. Şoferul de camion a insistat să se încerce tractarea în sus. Fără prea mari rezultate, însă. Poziţionarea remorcii făcea imposibil vectorul de tractare. Aşa că şoferul de tractor, mai cu experienţă, a înconjurat Scania şi a făcut ceea ce propusese iniţial, tractând şi îndreptând remorca şi abia ulterior tractând cu succes Scania spre vârful dealului.
Întreaga operaţiune de asistenţă a fost filmată de şoferul tractorului şi poate fi văzută mai jos. E o operaţiune din care se pot trage lecţii despre ce nu trebuie să se facă în condusul unui camion iarna prin Norvegia, dar şi o demonstraţie frumoasă a unei recuperări, în care un camion Scania cu aproape 30 de tone greutate totală, e scos din dificultate de un tractor de doar 200 CP, cu niţică pricepere şi experienţă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter