Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Doi fraţi dintr-un sat din Vietnam au construit un Bugatti Chiron replicat în condiţii de casă

25 Martie 2022 - 14:06
Redacţia PiataAuto.md
Bugatti Chiron e un model demn de a inspira pasionaţii auto prin ingineria sa supremă, absolutistă. Şi e unul din acele modele care nu e admirat doar pentru preţul mare, sau luxul care-l oferă la bord, ci pentru precizia inginerească şi performanţele de care e capabil. Şi doi tineri din Vietnam îl admiră, atât de mult, încât au decis să construiască o replică a lui Bugatti Chiron cu forţele proprii, la ei în sat.
Cei doi fraţi nu sunt la prima experienţă de acest gen. Au pornit cândva de la o replică a unui Ducatti, apoi au avut o încercare mai modestă de a crea un Bugatti, după care au încercat să creeze şi o replică a unui model Ferrari. Dar proiectul de creare a acestui Bugatti Chiron a fost cel mai lung şi mai consumator de eforturi. Cei doi au muncit multe luni la rând, ajutaţi uneori de tatăl lor, iar periodic şi de câţiva amici. Iar acum această replică a lui Bugatti Chiron, creată de ei, arată mult mai proporţional şi mai aproape de realitate. Iar dacă mai intrăm şi în profunzimea a cum s-a făcut acest bolid, atunci vom rămâne cu o admiraţie puternică faţă de aceşti doi tineri.
Nu, la bază nu s-a luat vreo maşină gata construită, cum s-a mai făcut în cazul unor youtuberi ce voiau să experimenteze cu ceva similari. Aceşti fraţi au sudat o carcasă de oţel, cu propriile forţe. Apoi au creat cu mâinile, în lut, formele maşinii, la fel cum fac designerii auto în studiourile lor frumoase, doar că aceşti doi fraţi cu făcut totul în curtea casei lor din Vietnam.
Apoi, peste lut s-a turnat fibra de sticlă, pentru a lua formele sculpturii de lut. Odată întărite, au rezultat piesele caroseriei.
Au fost create apoi componente de suspensie, destul de rudimentare, dar totuşi făcute cu propriile mâini şi cu minimă funcţie de manevrabilitate şi absorbţie. Ba chiar cei doi au folosit nişte utilaje optice din construcţie pentru măsurarea distanţelor, pentru a se asigura că totul va fi simetric în final.
S-a cumpărat apoi şi un motor la mâna a doua, simplu, cu 4 cilindri, de la o Toyota veche. Dar el s-a montat median, ca la Bugatti-ul original, iar cei doi fraţi, ajutaţi de tatăl lor, s-au asigurat şi de poziţionarea cutiei de viteze, şi de semiaxele spre roţile spate. S-au tăiat şi sudat manual şi butucii roţilor, s-a construit manual şi direcţia, de la casetă până la conectarea cu volanul şi cu roţile! Când a fost gata carcasa cu roţi şi motor, maşina a fost testată, fără piesele de caroserie puse pe ea.
Apoi a urmat montarea pieselor de caroserie şi perfecţionarea acestora la formele corecte. Au urmat construcţii de tot soiul, detalii mici şi mari, inclusiv mecanismele uşilor şi tot ce e nevoie pentru ca elementele de bază ale unei maşini să funcţioneze.
O muncă la fel de mare a urmat şi pentru habitaclu. S-au făcut formele planşei de bord şi ale tunelului central, s-au montat şi un volan inspirat de la modelul original, s-au instalat şi butoane similare. În habitaclu pare să mai fie de lucru, dar cea mai grea parte s-a făcut deja.
În fine, tinerii din Vietnam şi-au făcut şi un canal de YouTube, unde demonstrează periodic etapele muncii lor la acest proiect. „Nu ne judecaţi prea aspru, suntem doar nişte băieţi săraci dintr-un sat din Vietnam, dar avem vise mari!” — spun ei în descrierea unuia din video-uri. Ceea ce au făcut aceşti doi fraţi, însă, e demnă de cea mai profundă admiraţie, or, în condiţiile unui garaj de casă, să facă toată această muncă enormă, e pur şi simplu fantastic. Nu ştim unde vor ajunge în viaţa lor de mai departe aceşti tineri, dar cu siguranţă ar merita admişi la universităţi de design şi inginerie, pentru că munca lor, deja făcută, e mai preţioasă decât orice examen de admitere!
Vezi mai jos un video cu etapa de construcţie a scheletului şi caroseriei, dar pe canalul lor există şi filmuleţe mai recente cu interiorul şi multe alte etape.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter