(VIDEO) Doi youtuberi din Rusia, specializaţi în filmarea maşinilor de lux, s-au întors la stilul din URSS şi vorbesc despre Moskvich-uri inovative

26 Martie 2022, 11:24
Redacţia PiataAuto.md
După începutul războiului din Ucraina şi colapsul aproape total al industriei auto din Rusia în urma sancţiunilor şi valului de plecări şi stagnări ale fabricilor auto, mulţi youtuberi auto din Rusia au rămas într-o mare dilemă, întrucât în scurt timp aceştia nu vor mai prea avea maşini pe care să le filmeze, nu vor mai putea călători spre alte ţări pentru subiecte exotice, şi până şi gama de maşini produse local s-a redus brusc, de exemplu ieri AvtoVAZ anunţând că a trecut la producţia unui singur model, Lada Niva. În acest context, doi youtuberi din Rusia au făcut cel mai bun lucru pe care puteau să-l facă: s-au întors la stilul de reportaje din URSS şi au vorbit despre câteva Moskvich-uri inovative, într-un soi de manifest de protest subtil, prin autoironie.
Cei doi YouTuberi sunt autori ai unul canal specializat în filmarea celor mai scumpe şi opulente creaţii motorizate şi au filmat în trecut tot soiul de maşini, de la Rolls-Royce şi Maybach, la modele extravagante unice. Acum, însă, au adoptat un stil exact ca-n perioada sovietică, de prin anii 1990-1991. Au adoptat coloristica reportajului şi formatul de 4:3, folosit cândva la televizor, au luat un microfon mare cu fir, s-au îmbrăcat cu blugii jinduiţi pe vremea aia, deficitari, şi vorbesc cu o afişată admiraţie despre un Moskvich conceptual, 2143, cu un design bizar, cu elemente furate de pe Maserati. Până şi publicităţile inserate în video sunt făcute în stilul URSS şi al primilor ani de după 1991, cu „gopnici” din curţile blocurilor şi efecte vizuale multicolore. Încet în reportaj apare şi un telefon mobil un pic din afara perioadei, dar, asta nu strică din ironia totală.
Moskvich-ul conceptual avea două rânduri de geamuri laterale, nivelul de jos, înalt de vreo 8 cm, fiind cel care se deschidea. Maşina avea butoane electronice pentru câteva comenzi şi un soi de calculator de bord, ba chiar şi sistem de climatizare. Prin acest hi-tech existau şi nişte becuri mari ciudate, în rol de martori de bord a aprinderii farurilor. Şi, pe deasupra, acest concept avea tracţiune integrală.
Dincolo de toate, însă, cel mai de apreciat e curajul acestor autori de a autoironiza pe situaţia industriei auto din propria ţară, şi de a aminti publicului de perioada „glorioasă” din URSS, pe care par să o venereze prea mulţi de o lună încoace. Şi, la modul cum merg lucrurile cu fabricile auto şi sancţiunile, există toate şansele ca acest video ironic de mai jos să devină o normalitate. Vezi totul mai jos şi dacă ai nevoie, include şi subtitre cu traduceri personalizate.
0
14,775
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!