(VIDEO) Duel între un SUV Tesla Model X Plaid electric şi Lamborghini Huracan Evo cu motor V10

7 Martie 2022, 20:29
Redacţia PiataAuto.md
După ce Tesla Model S Plaid, cu cei 1,020 CP la activ, a tot învins tot ce s-a putut printre sedanuri şi chiar supercar-uri, acum a venit şi rândul SUV-ului Model X Plaid, cu aceeaşi putere, să-şi măsoare performanţele cu tot soiul de bolizi. Iar aceste dueluri sunt şi mai spectaculoase, întrucât SUV-ul electric e mare şi greu, cântărind peste 2.5 tone la greu.
Un asemenea duel a avut loc de curând în SUA, pe o circuit specializat, între Model X Plaid şi unul din cele mai puritane supercar-uri produse în ultimii ani — Lamborghini Huracan Evo, care are un motor V10 aspirat natural, de 5.2 litri şi 630 CP! Da puterea e aproape în jumătate faţă de cea de pe SUV-ul electric, dar şi greutatea e la fel, ori, un Huracan Evo cântăreşte doar 1,422 kg. Şi apoi, Lamborghini are o altă aerodinamică şi e un supercar cizelat pentru acceleraţi maxime. Deci, intriga e una pe măsură.
Şi totul, SUV-ul imens a învins detaşat. Cuplul imens, instantaneu, şi puterea acelor motoare electrice şi-au spus cuvântul. Acum unde e mai mare plăcerea în condus sau unde e mai frumos sunetul scos e clar, dar duelul propriu-zis a fost câştigat, totuşi, de Tesla. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,336
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!