(VIDEO) Duel la funie între un Suzuki Jimny cu tracţiune integrală şi un tractor cu două roţi motrice

18 Martie 2022, 13:59
Redacţia PiataAuto.md
Suzuki Jimny e un offroader admirabil, fără îndoială, continuând o frumoasă tradiţie niponă a maşinilor mici, dar foarte capabile de a înainta în condiţii dificile. Cei 102 CP ai săi sunt transmişi pe teren printr-un sistem de tracţiune integrală cu demultiplicator de cuplu, însă acesta nu are blocaje de diferenţiale.
Ei bine, britanicii s-au gândit să-l pună la unul din cele mai inutile, dar totodată spectaculoase, încercări posibile — la un duel la funie cu un tractor clasic. E un tractor cu un motor de 2.5 litri, însă de doar 3 cilindri, de 45 CP. Sună puţin, însă la un tractor cuplul şi raportul de transmisie hotărăşte totul, chiar dacă doar două dintre roţi sunt motrice. Şi apoi, Suzuki cântăreşte doar 1,100 kg, iar tractorul — 1,500 kg.
Ei bine, cine ar putea câştiga într-un asemenea duel? Da, tractorul a câştigat, iar masa şi roţile imense ale tractorului au decis soarta duelului. Totuşi, ulterior, pentru a înţelege cât de solidă e victoria, britanicii au mai înlocuit Jimny cu un pick-up Ford mult mai greu şi mai puternic, iar apoi Suzuki şi tractorul împreună s-au duelat cu Fordul de cealaltă parte.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
3,897
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!