Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Duel la funie între un Suzuki Jimny cu tracţiune integrală şi un tractor cu două roţi motrice

18 Martie 2022 - 13:59
Redacţia PiataAuto.md
Suzuki Jimny e un offroader admirabil, fără îndoială, continuând o frumoasă tradiţie niponă a maşinilor mici, dar foarte capabile de a înainta în condiţii dificile. Cei 102 CP ai săi sunt transmişi pe teren printr-un sistem de tracţiune integrală cu demultiplicator de cuplu, însă acesta nu are blocaje de diferenţiale.
Ei bine, britanicii s-au gândit să-l pună la unul din cele mai inutile, dar totodată spectaculoase, încercări posibile — la un duel la funie cu un tractor clasic. E un tractor cu un motor de 2.5 litri, însă de doar 3 cilindri, de 45 CP. Sună puţin, însă la un tractor cuplul şi raportul de transmisie hotărăşte totul, chiar dacă doar două dintre roţi sunt motrice. Şi apoi, Suzuki cântăreşte doar 1,100 kg, iar tractorul — 1,500 kg.
Ei bine, cine ar putea câştiga într-un asemenea duel? Da, tractorul a câştigat, iar masa şi roţile imense ale tractorului au decis soarta duelului. Totuşi, ulterior, pentru a înţelege cât de solidă e victoria, britanicii au mai înlocuit Jimny cu un pick-up Ford mult mai greu şi mai puternic, iar apoi Suzuki şi tractorul împreună s-au duelat cu Fordul de cealaltă parte.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter