(VIDEO) Istoria neştiută a două camioane Unimog, care au urcat pe stâncile celui mai înalt vulcan din lume, marcând un record mondial

14 Martie 2022, 16:46
Redacţia PiataAuto.md
Camioanele Unimog sunt legendare mai ales pentru durabilitatea lor şi pentru capacităţile de trecere fenomenale, asta o ştim aproape toţi. Dar a existat un moment în istorie când acestea au avut de înfruntat condiţii cu totul excepţionale, chiar şi pentru ele, în tendinţa de a marca un record mondial nemaivăzut până atunci, al unor vehicule cu roţi, care au ajuns la cea mai mare altitudine de pe planetă.
În lume există multe piscuri montane atractive pentru alpinişti, dar maşinile nu prea pot ajunge la altitudini atât de mari, atât din cauza stâncilor abrupte, prezente de obicei în vârfurile montane, cât şi lipsei de oxigen. Da, la altitudini uriaşe nu doar alpiniştii au dificultăţi din cauza lipsei de oxigen, ci şi maşinile, aerul rarefiat încetinind combustia din motoare şi slăbindu-le până la limita în care nu mai pot funcţiona normal. Aici motoarele turboaspirate au un avantaj, întrucât turbosuflantele permit asigurarea unui flux mai mare de oxigen, în comparaţie cu aspirarea naturală.
Ei bine, misiunea celor două camioane Unimog, cu un echipaj condus de aventurierul Matthias Jeschke, a avut loc în anul 2019 şi a ţintit unul din vârfurile muntoase un pic mai accesibile vehiculelor, dar şi acesta are statutul de a fi cel mai înalt vulcan din lume. E vorba de vulcanul Ojos del Salado din Chile, de la marginea deşertului Atacama. Vârful acestui vulcan ajunge la 6,893 metri altitudine. Cifra asta înseamnă că acest vulcan are un vârf situat la o altitudine mai mare, de exemplu, decât muntele Kilimanjaro din Africa, sau decât orice munte din Europa.
Echipajul de la bordul celor două camioane Unimog şi-a pus drept scop să bată două recorduri anterioare, al camioanelor ce au atins cea mai mare altitudine şi în general al oricărui tip de vehicul cu roţi. La categoria camioanelor recordul anterior fusese atins în 2014, cu un Mercedes Zetros, acel camion reuşind să ajungă la o altitudine de 6,675 metri. La capitolul general al oricăror vehicule motorizate, recordul anterior îi aparţinea unui Suzuki Samurai fabricat în 1986, care a reuşit să ajungă în anul 2007 la o altitudine de 6,688 metri. Ambele recorduri anterioare au fost atinse pe acelaşi vulcan din Chile.
Cele două camioane trebuiau să bată ambele cifre, deci. Erau două camioane Unimog U 5023, cu două punţi şi cu tracţiune integrală decuplabilă manual. Camioanele dispune de axe portante, tub de tracţiune şi diferenţiale blocabile, având şi o gardă la sol uriaşă. Dimensiunile acestora sunt relativ compacte, iar camioanele de expediţie au fost echipate cu roţi mai late, capabile să înainteze cu presiune joasă. Ambele camioane au fost echipate şi cu troliuri, pentru a se putea ajuta reciproc în condiţii dificile de înaintare. Acestea mai aveau şi roţi adiţionale instalate în faţă şi în spate pe nişte braţe suplimentare, care să le servească drept puncte de sprijin suplimentare, pentru a ajuta camionul să nu se rostogolească pe pante prea abrupte.
Motorul de sub capotă a fost un diesel în 4 cilindri, cu numele de cod OM 934, motor aflat în producţie şi în prezent. Acesta are o cilindree de 5.1 litri şi este turboaspirat, livrând o putere maximă de 231 CP, însă şi un cuplu maxim imens de 900 Nm, livrat la 1,400 rpm. Camioanele de expediţie erau ambele cu cabină dublă, pentru a acomoda mai mulţi oameni la bord, iar unul avea şi o remorcă ataşată. Acestea tractau împreună şi 1,500 litri de diesel, 600 litri de benzină pentru un vehicul de însoţire, dar şi 1,800 litri de apă proaspătă. Totodată, camioanele au mai avut şi misiunea de a instala antene de telefonie mobilă noi în apropiere de baza Amistad, aflată la 6,100 metri altitudine, antene care trebuie să ajute la o legătură telefonică mai bună pentru toţi cei care se vor fi aventurat la asemenea altitudine.
Ei bine, antenele au fost cu succes instalate, iar apoi camioanele au continuat să urce la 12 şi 13 decembrie 2019, ultimele porţiune fiind o provocare uriaşă, întrucât acestea trebuiau de-a dreptul să se caţăre pe stânci imense. La 13 decembrie a fost atinsă şi altitudinea record, care a intrat în istorie, de 6,694 metri! Deci, ambele recorduri anterioare au fost doborâte, iar cele două camioane au reuşit să urce la o diferenţă de doar 199 metri faţă de vârful absolut al vulcanului!
La sfârşit urcarea era atât de abruptă, încât camioanele nu mai puteau apuca aderenţă, iar motoarele funcţionau la putere mult mai joasă din cauza lipsei de oxigen. Aşa că s-au folosit troliurile pentru a asigura ascensiunea pe acei ultimi metri.
Vezi mai jos un video publicat de echipajul expediţiei cu ultimul şi cel mai dificil segment al acestei cuceriri fascinante.
0
17,424
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!