(VIDEO) O Dacia 1310, pusă pe un dyno stand în Ungaria la trei decenii după ce a fost produsă

29 Martie 2022, 18:05
Redacţia PiataAuto.md
Dacia 1300 şi versiunea perfecţionată ulterior 1310 rămân a fi modele dragi în memoria multora ce au apucat să le cunoască, iar exemplarele ce au ajuns în stare bună până în zilele noastre sunt deja căutate de colecţionari. Dar, cât de viguroasă poate rămâne o asemenea Dacia 1310 bine păstrată până în zilele noastre, la trei decenii după ce a fost produsă?
Ei bine, un exemplar Dacia 1310, fabricat în 1989, fost pus la un moment dat, ceva mai mult timp în urmă, pe un dyno stand în Ungaria, pentru a-i fi măsurată puterea faţă de cea indicată în original pe fişa de date tehnice. E vorba de o maşină cu motor de 1.4 litri. În unele surse puterea acestui model e indicată la 62 CP, în altele la 61, diferenţa venind de obicei de la sistemul de măsurare în CP sau bhp. Ei bine, şi ce putere crezi că poate păstra o asemenea Dacia la 3 decenii după ieşirea din uzină?
Surprinzător de mult, de fapt! Dyno stand-ul din Ungaria a indicat 60.3 CP măsuraţi, ceea ce ar fi cu doar 1 CP mai puţin decât valoarea de referinţă iniţială. Prin urmare, se poate spune că acest motor şi-a păstrat calităţile într-un mod fascinant în timp.
Poţi vedea măsurarea pe dyno stand mai jos. În video se vorbeşte în maghiară şi din păcate nu sunt disponibile subtitre, tocmai de asta am setat player-ul să înceapă la momentul-cheie de măsurare a performanţei, iar apoi rezultatele sunt afişate cu cifre pe înţelesul oricui.
0
15,073
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!