(VIDEO) O limuzină Chrysler cu 8 uşi şi motor V8, produsă acum 50 de ani, e pornită şi pusă la încercări dificile în SUA

11 Martie 2022, 19:02
Redacţia PiataAuto.md
Limuzina asta a fost una din cele mai bizare la vremea ei şi e suficient s-o priveşti din lateral ca să-ţi dai seama de ce. Dacă de obicei limuzinele lungi americane au doar câte două uşi pe fiecare parte, acest Chrysler Newport are câte 4 uşi, deci 8 uşi în total. Iar fiecare uşă deschide accesul către o banchetă separată. Teoretic, la cât e de lată, în maşină puteau încăpea câte 4 oameni pe fiecare banchetă, 16 în total. Deci, un adevărat autobuz.
Da, o asemenea limuzină a existat cu adevărat, doar că rolul ei era nu în a transporta milionari la întâlniri de afaceri sau petreceri private, ci de a servi drept shuttle de aeroport, ducând oamenii de la terminal la scara avionului. Maşina asta e fabricată în 1971, deci mai bine de 50 de ani în urmă. Şi, fireşte, are un V8 sub capotă.
Un canal de YouTube american a găsit întâmplător această limuzină expusă la vânzare acum un an şi au cumpărat-o orbeşte, fără a o verifica. Era prea deosebită şi prea ieftină, şi oricare ar fi fost starea ei, cu ea sigur se puteau face lucruri interesante.
Ei bine, a urmat livrarea maşinii, apoi curăţarea ei, apoi o scurtă reanimare. Nu, nimeni nu intenţiona să restaureze această limuzină, ci mai degrabă doar s-o trezească la viaţă, pentru a o pune din nou la încercări dificile, cu mult peste scopul ei firesc de acum jumătate de secol. Şi tocmai asta s-a făcut de curând. Cei doi protagonişti au gonit maşina pe un circuit acoperit cu pământ, prin praf şi derapaje, fără a avea măcar un filtru de aer decent pentru motorul V8.
Dar aceste V8-uri erau nemuritoare. Şi tocmai asta a demonstrat şi limuzina ruginită de mai jos. I s-au deschis uşile de la chinuri, i s-a rupt la final şi cablul de acceleraţie. Dar motorul n-a cedat şi a continuat să sune dulce şi să împingă imensa limuzină Chrysler mai departe. Vezi toate aceste provocări în video-ul de mai jos.
0
4,996
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!