(VIDEO) Reanimarea unui Mercedes 300E W124 de culoare albă, cu interior bej, care a stat neglijat ani la rând şi a ajuns într-o stare derizorie

27 Martie 2022, 11:37
Redacţia PiataAuto.md
Acesta e un Mercedes-Benz 300E din 1992, din generaţia W124, o maşină pe care mulţi ar păstra-o ca pe o bijuterie de colecţie, la cât de legendar a devenit acest model. Iar în motorizarea 300E, cu motorul de 6 cilindri în linie sub capotă, de 3.0 litri, maşina ar trebuie să fie şi mai interesantă. Mai mult ca atât, acest exemplar a fost cândva comandat cu generozitate, optându-se pentru un interior de culoare bej, tapiţat cu piele, şi o mulţime de dotări adiţionale, după cum se poate vedea şi după numărul de butoane de pe consola centrală. Şi totuşi, acest exemplar a fost neglijat în SUA şi lăsat să ajungă într-o stare derizorie, deşi nu are decât circa 127 mii mile parcurse.
Nu se ştie exact câţi ani a stat nemişcat şi abandonat în condiţii de vânt şi ploaie, dar e cert că murdăria şi urmările unor asemenea condiţii au intrat adânc în vopsea, iar interiorul are zone cu totul infecte.
Reanimarea unei asemenea maşini la un atelier de detailing e îngreunată de faptul că interiorul e unul de culoare bej, iar vopseaua exterioară — de culoare albă. Deci, exact culorile care sunt cele mai dificile la curăţare, din care totul trebuie curăţat şi mai profund pentru a nu lăsa urme vizibile.
Şi totuşi, omul de mai jos se dovedeşte a fi un maestru iscusit în munca sa, şi pas cu pas reuşeşte să facă minuni din acest Mercedes W124.
Nu, nu reuşeşte să-l readucă la o stare de nou, pentru asta ar fi nevoie de restaurări şi cel puţin nişte polisare, revopsire sau înlocuire a unor detalii afectate iremediabil, dar chiar şi aşa, orele de muncă au reuşit să readucă acest Mercedes la o stare în care merită din nou admirat.
Vezi toată munca titanică, compactată în video-ul de mai jos.
0
6,413
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!