(VIDEO) Şoferul unui VW Golf ar fi vrut să-şi parcheze automobilul după un accident în Chişinău şi nu a mai revenit

28 Martie 2022, 10:04
Redacţia PiataAuto.md
O situaţie neobişnuită s-a produs ieri în Chişinău, la intrarea din direcţia aeroportului, pe bulevardul Dacia. Aparent, totul a început cu un accident oarecum banal, în care un VW Golf nu a reuşit să frâneze la semafor şi a lovit o Dacia Sandero, care staţiona. Ei bine, şi maniera în care VW-ul n-ar fi observat maşinile staţionate e de neînţeles, dar ce a urmat mai departe e mai bizar.
Accidentul a fost filmat de camera de bord a unui martor, care a şi publicat filmuleţul în mediul online. Acesta a oprit maşina şi a mers spre locul accidentului, pentru a înmâna materialul video părţii vătămate. Ajuns la locul accidentului, autorul filmuleţului spune că şoferul de VW dădea semne că ar fi fost în stare de ebrietate şi a zis că vrea să-şi parcheze automobilul în afara părţii carosabile. Odată urcat la volan, ar fi plecat de la locul accidentului şi nu a mai revenit timp de minim o oră, când la faţa locului a ajuns şi un echipaj de poliţie să documenteze cazul.
Fireşte, găsirea automobilului nu va fi o problemă pentru poliţie, iar şoferul va rămâne fără permis de conducere pentru părăsirea locului accidentului, primind şi o amendă pentru asta. Problema e că în asemenea cazuri fuga poate masca o stare de ebrietate, iar ulterior e greu de demonstrat dacă acel şofer a fost sau nu în stare de ebrietate în momentul accidentului. Tocmai de asta, într-un editorial publicat acum câteva luni, redacţia noastră făcea apel la legislatori pentru a pedepsi fuga, cel puţin în cazul accidentelor grave, cu o sancţiune nu mai mică decât starea de ebrietate de grad maxim, descurajându-se astfel orice motivaţie de a fugi. O asemenea calificare are loc în prezent în cazul refuzului de a fi testat alcoolscopic, şoferul fiind pedepsit ca în cazul stării avansate de ebrietate. Necesitatea unei asemenea calificări vine din cazuri anterioare, când şoferi băuţi fugiseră de la locul accidentului, lăsând victimele fără ajutor.

Accidentul de ieri e mult mai puţin grav, fireşte, iar pretinsa stare de ebrietate a şoferului se bazează deocamdată doar pe declaraţiile martorilor, încă nefiind confirmată de poliţie. Vezi mai jos momentul accidentului, surprins de camera de bord.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / Ivan Ivanovici
0
12,183
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!