(VIDEO) Un Volvo 740 GLE clasic, cu doar 100 CP şi cutie automată, încearcă să facă derapaje controlate

24 Martie 2022, 19:01
Redacţia PiataAuto.md
Când vine vorba de drift-ul adevărat, frumos, sunt câteva ingrediente necesare, fără de care reţeta finală nu prea reuşeşte. Una din ele e tracţiunea pe puntea spate, iar modelele clasice Volvo erau cu tracţiune spate. Altul, însă, e puterea mai mare a motorului, pentru a putea să se genereze suficientă forţă de a trimite acea punte spate în derapaj controlat şi a o menţine.
Exemplarul de mai jos, însă, ajuns pe mâinile unui pasionat şi trecut prin mai multe modificări, are în continuare un motor aspirat natural, despre care proprietarul său spune că scoate cam 100 CP. E cuplat la o cutie automată, iar diferenţialul spate a fost modificat. Aceste modele puteau avea diferenţial spate cu alunecare limitată, autoblocabil, dar aici diferenţialul a fost blocat prin sudare, practic, astfel încât să uşureze derapajele controlate.
S-au mai făcut câteva modificări la maşină, dar toate sunt în măsură să afecteze puţin performanţa. Prin urmare, marea provocare a fost să se afle dacă un asemenea Volvo clasic cu o putere atât de moderată, fără o turbină sub capotă, ar putea să derapeze controlat continuu, făcând drift-uri în mod iscusit. Şi, după câteva încercări, i-a reuşit!
Vezi toată epopeea de încercări ale acestui Volvo 740 GLE în video-ul de mai jos.
0
1,891
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!