(VIDEO) Un motor de Tesla pe un Land Rover Defender clasic: cum înaintează în offroad o asemenea maşină electrică

31 Martie 2022, 12:52
Redacţia PiataAuto.md
În Marea Britanie există mai multe ateliere care fac modificări curioase cu maşini clasice, transformându-le în electrice prin schimbarea sistemului de propulsie. Maşina de mai jos e un Land Rover Defender clasic, produs de-a lungul a mai multe decenii şi considerat unul din cele mai durabile, capabile şi totodată simple offroader-e.
Atelierul britanic i-a scos motorul original şi cutia şi a montat un electromotor de Tesla, de 450 CP, pe centrul maşinii, perpendicular, pentru a-l putea conecta direct la cutia de transfer a tracţiunii integrale şi a beneficia astfel de toată mecanica originală a acesteia. Totuşi, s-au schimbat diferenţialele, pentru a face faţă noii puteri, montându-se dintre cele cu alunecare limitată, care au şi efectul de a ajuta în offroad.
Iar în rezultat, maşina pare să se descurce destul de bine în teren accidentat, cel puţin la încercările la care a fost pusă în video-ul de mai jos. Apropo, s-a încercat şi trecerea râurilor, lipsa admisiei clasice eliminând riscul unui şoc hidraulic pentru motor, aşa că Land Rover-ul electric a putut să abordeze apa în viteză.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
921
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!