(VIDEO) Un poliţist din România, care a asistat refugiaţi veniţi din Ucraina timp de 3 săptămâni, îşi povesteşte experienţa

18 Martie 2022, 08:55
Redacţia PiataAuto.md
Războiul din Ucraina, început la 24 februarie, este deja în a 4-a săptămână de derulare dramatică, iar în această perioadă numărul celor care au fost forţaţi să-şi lase casa, iar în multe cazuri şi să se despartă la vamă, cei dragi luându-şi la revedere unii de la alţii în speranţa că se vor mai revedea, e de ordinul milioanelor de oameni, conform datelor publicate de ONU. În toată această perioadă am văzut pe viu sau am auzit în media istorii de tot felul — de la cele emoţionale şi admirabile până la cele nedorite şi acuzabile.
Însă probabil nimeni, cu excepţia celor veniţi propriu-zis din Ucraina, nu a văzut mai bine gama completă de asemenea istorii decât oamenii care au asistat direct refugiaţii din Ucraina, zi de zi, săptămâni la rând. Daniel Zontea e un poliţist din România, din judeţul Braşov, care de obicei veghează asupra siguranţei traficului rutier. Însă în perioada recentă, a fost detaşat la frontiera din Siret, din nordul României, acolo pe unde au intrat un număr mare de refugiaţi din Ucraina. Au fost săptămâni de muncă intensă, diferită de tot ce am experimentat cu toţii până acum, pentru că şi tot ce se întâmplă e fără precedent pentru vieţile celor mai mulţi dintre noi.
Şi acest poliţist din România a fost martorul a nenumărate istorii, a interacţionat cu nenumăraţi oameni. Şi îşi relatează experienţa cu o obiectivitate şi o înţelepciune, care poate fi o busolă pentru mulţi dintre cei care se lasă uneori influenţaţi de informaţii părtinitoare. O relatează uman, cu de toate, aşa cum a văzut-o cu propriii ochi. E poate cea mai completă şi mai echidistantă relatare dintre multe altele publicate în ultimul timp. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,108
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!