Zece troleibuze noi, asamblate la Chişinău, au fost lansate azi pe drumurile capitalei

11 Martie 2022, 12:57
Redacţia PiataAuto.md
Zece troleibuze noi au fost lansate azi în operare pe străzile capitalei Moldovei, iar partea frumoasă, pe care puţini dintre noi o ştiu, e că aceste troleibuze sunt asamblate chiar în Chişinău, în halele Regiei Transport Electric Chişinău.
Punţile şi componentele mecanice de bază vin de la fabrica din Belarus, însă întreg modulul de comandă a sistemului de propulsie electric, e de producţie locală, şi e creat de o echipă de ignineri din Chişinău, pe care noi i-am vizitat anterior într-un reportaj special. Iar asamblarea finală, având loc la regia din Chişinău, implică mai multă forţă de muncă locală, or, în Chişinău se face o mare parte din lucrările procesului final de asamblare.
În Chişinău se asamblează asemenea troleibuze de mai mulţi ani deja, atât din cele alimentate direct de la fir, cât şi din cele cu baterii la bord, care pot rula câţiva zeci de kilometri fără fir, cu ajutorul energiei stocate în acele baterii.
Noile troleibuze, lansate azi, au sistem de aer condiţionat, porturi USB pentru pasageri, sistem video de monitorizare exterior şi interior, lumini LED, oglinzi încălzire, precum şi rampă de acces pentru persoane cu dizabilităţi. Costul final al unui asemenea troleibuz e de 165,000 euro.
0
2,881
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!