ASD anunţă că la intrarea în Cojuşna, pe traseul Chişinău-Străşeni, ar putea apărea un sens giratoriu şi un semafor provizoriu

14 Aprilie 2022, 09:04
Redacţia PiataAuto.md
Traseul Chişinău-Străşeni, lărgit acum câţiva ani şi acoperit cu un carosabil nou, are grave scăpări în proiectarea sa, întrucât la intrarea în localitatea Cojuşna, exact în vârf de deal, acolo unde vizibilitatea e minimă din ambele direcţii, există o intersecţie periculoasă atât pentru cei ce virează stânga de pe traseul principal, cât şi pentru cei care ies din localitate. În ultimii ani acolo s-au produs nenumărate accidente grave, multe din ele soldate cu decese, iar autorităţilor li s-a cerut în repetate rânduri să facă modificări în acea zonă pentru a spori securitatea.
Acum câteva luni, pe întreg sectorul din apropiere de Cojuşna au fost instalate bariere separatoare ale celor două sensuri de circulaţie, întrucât au existat şi accidente frontale în regiune. Acum Administraţia de Stat a Drumurilor din Moldova (ASD) anunţă că discută despre acea intersecţie. Da, deocamdată nu vorbim de aplicarea vreunei soluţii, ci despre discuţii. ASD a vrut să aplice soluţia cea mai simplă — interzicerea virării la stânga la acea intersecţie. Problema e că asemenea interzicerii au sens atunci când la câteva sute de metri distanţă există un sens giratoriu sau o altă intersecţie mai sigură, unde acea virare poate fi făcută. Pe acest traseu alte oportunităţi mai sigure de virare nu prea există pentru kilometri întregi.
Şi se pare că cei din Cojuşna nu au agreat ideea celor de la ASD, iar aceştia din urmă au şi pornit aceste discuţii cu cei care locuiesc sau muncesc în acea zonă. Soluţia identificată presupune instalarea unor semafoare provizorii la prima etapă, care vor dirija traficul, iar ulterior să fie construit un sens giratoriu la acea intersecţie, care va impune reducerea vitezei. Doar că şi sensul giratoriu construit în mijloul traseului, în vârf de deal, trebuie însoţit de avertizări şi indicatoare clar vizibile, altfel şi acesta poate servi drept o barieră neaşteptată pe un traseu extraurban. Până când cei de la ASD vor emite decizii şi vor porni modificarea acestei intersecţii, aceştia au rugat şoferii să fie prudenţi la trafic în acea zonă.
0
3,860
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!