Accident grav la Ratuş, pe traseul Orhei-Chişinău, cu două maşini răsturnate, iar unul din şoferi era în stare de ebrietate

25 Aprilie 2022, 08:28
Redacţia PiataAuto.md
Un accident grav s-a produs în seara duminicii de Paşti, pe traseul M2 Orhei-Chişinău, în apropiere de localitatea Ratuş de pe acest traseu, cu două vehicule răsturnate — un Renault Scenic şi un Mercedes Sprinter.
Din informaţiile obţinute de deschide.md de la poliţie, unul din şoferi a încercat să efectueze de o depăşire bruscă, cu o manevră de schimbare a benzii care i-a destabilizat maşina, iar în rezultat a lovit pe lateral maşina alăturată, după care ambele vehicule au ajuns în şanţul de alături şi s-au răsturnat. Poliţia a testat cu etilotestul ambii şoferi şi s-a dovedit că cel ce iniţiat depăşirea ce a cauzat accidentul era în stare de ebrietate avansată, având 1.42 mg/L în aerul expirat.
Din fericire, nici unul din oamenii din cele două vehicule nu a avut de suferit. Şoferul vinovat riscă nu doar dosar penal pentru starea de ebrietate şi amenda pentru provocarea accidentului, ci şi suportarea tuturor daunelor provocate celuilalt automobil, întrucât legea asigurării auto obligatorii prevede că după ce compania de asigurări plăteşte despăgubiri, poate iniţia acţiune de regres pentru a-şi recupera suma daunelor de la şoferul vinovat, dacă acesta se afla în stare de ebrietate la momentul producerii accidentului.
0
9,422
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!