Acesta e Deus Vayanne, noul cel mai puternic automobil electric din lume, creat în Austria, care-l va devansa pe Rimac Nevera

15 Aprilie 2022, 11:47
Redacţia PiataAuto.md
Se pare că lumea mobilităţii electrice în care ne aflăm, nu mai are limite în experimentarea cu puteri tot mai mari pe modele de serie. Tesla Model S Plaid are 1,020 CP, Lucid Air Performance are 1,111 CP, iar RImac Nevera — 1,914 CP. Acesta din urmă abia urmează să-şi înceapă livrările către clienţi şi indica un timp de accelerare de al 0 la 100 km/h de doar 1.99 secunde, timp care a fost corectat la 1.97 secunde recent, înainte de startul livrărilor, după omologări. Ei bine, se pare că supercar-ul croat Rimac are deja un rival din Austria, care vrea să-l devanseze — Deus Vayanne.
Vayanne e un hypercar propulsat pur electric, cu o siluetă asemănătoare lui Rimac, dar cu o putere cumulată de minim 2,200 CP, după cum anunţă creatorii săi. Designul a fost creat de italienii de la Italdesign, care au fost contractaţi de Deus, iar la inginerie vor asista cei de la Williams Advanced Engineering. Da, e o companie înrudită că echipa Williams din Formula 1, chiar şi sediile sunt vecine. Iar Williams e constant pe ultimele locuri în F1.
Ei bine, deşi va avea cu peste 280 CP mai mult decât Rimac Nevera, Deus Vayanne nu poate fi mai rapid, anunţând un timp de acceleraţie 0-100 km/h similar, de 1.99 secunde. Viteza maximă declarată drept ţintă e de 400 m/h, dar o asemenea cifră rămâne a fi demonstrată în viaţa reală.
Austriecii de la Deus declară că vor produce doar 99 de exemplare de Vayanne, iar livrările vor începe abia în 2025. Deci, deocamdată putem trata totul ca o intenţie ambiţioasă, dar până la producţia unor exemplare reale, care ar putea demonstra performanţele invocate, Rimac Nevera rămâne regele hipercar-urilor electrice.
0
11,336
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!