Acesta e un BMW Seria 7 E32 blindat, care tocmai a fost vândut în Bulgaria cu un preţ derizoriu şi importat în Marea Britanie

18 Aprilie 2022, 14:12
Redacţia PiataAuto.md
BMW Seria 7 E32 e deja un model căutat de colecţionarii de maşini, iar dacă mai vorbim de versiunea 750i, cu un motor V12 sub capotă, atunci de obicei toţi pasionaţii au imediat ochii aţintiţi spre un asemenea exemplar. Ei bine, acesta e un BMW Seria 7 E32 cu motor V12 şi blindaj, care are o istorie interesantă şi care tocmai a fost vândut în Bulgaria, unui fotograf britanic, iar acel britanic n-a crezut până în ultimul moment că-şi va vedea maşina.
Denumirea oficială a acestui model e BMW 750iLP, unde L vine de la ampatamentul mărit, iar P — de la protecţie, sau blindajul asigurat de fabrică pe atunci. E un BMW fabricat în 1993, din generaţia E32, iar sub capotă acestor maşini cu indicele 50i se monta pe atunci o bijuterie de motor V12, cu numele de cod M70B50, de 5.0 litri, care era aspirat natural şi livra 300 CP şi 450 Nm. Se cupla doar cu o cutie automată, îşi trimitea puterea doar spre puntea spate şi accelera de la 0 la 100 km/h în 7.4 secunde.
Foto: Motorul V12 de sub capota lui BMW 750i, poză simbol

Aceste cifre, însă, era valabile pentru modelele standard, nu cele cu blindaj, fireşte. Maşina asta are pe ea 1.2 tone de blindaj suplimentar şi i-a aparţinut serviciului de securitate al preşedinţiei Bulgariei. Este, de fapt, un serviciu de securitate protocolară ce are menirea asigurării securităţii mai multor demnitari de stat, iar acest BMW a fost folosit exact pentru asemenea misiuni. Şi după mulţi ani de folosire, a fost vândut la preţ minim la o licitaţie din Bulgaria, iar o companie din Sofia, specializată în maşini clasice interesante, l-a cumpărat, pentru a-l vinde ulterior, fără grabă, oricărei alte persoane interesate din orice colţ al lumii. Şi chiar şi cu profitul acestei compani, preţul unei asemenea maşini era de doar 10,000 euro. O nimica toată, deci.
Aşa că un fotograf din Marea Britanie, pe nume Mark Riccioni, care colaborează şi cu cei de la Top Gear, dezvăluie că n-a putut rezista tentaţiei şi a vrut să o cumpere. Ideea de a cumpăra o maşină atât de rară, la un preţ atât de mic, şi pe deasupra aflată undeva în Bulgaria, i se părea aproape echivalentă cu escrocheriile cu moştenitorul din Nigeria. Ştia că sunt foarte mari şansele să fie minţit şi să nu mai primească nicio maşină. A vorbit la telefon cu bulgarul responsabil de vânzare. I-a transferat cei 10 mii de euro, deşi tot nu era convins că maşina există. L-a întrebat şi despre posibilitatea de a-i fi livrată maşina în Marea Britanie, iar acel om i-a zis să nu-şi facă griji, că ştie un băiat de treabă care i-o va aduce până acasă pentru un preţ bun. Mark era aproape convins că undeva în tot acest proces se va dovedi că maşina nu există, că banii au fost pierduţi şi că totul a fost în zadar.
Dar n-a fost aşa. Într-o zi, după cum i se promisese, Mark a fost sunat de un şofer din Bulgaria, care venise cu o remorcă specializată pentru transportarea maşinilor, iar pe ea se afla BMW-ul său blindat, atât de aşteptat. Totul era aşa cum scria în anunţ, şi blindajul, şi starea maşinii, şi motorul V12 de sub capotă. Fotograful britanic a primit maşina la care visase şi acum o va împrospăta niţel, înainte de a o savura. Şi, deşi experienţa lui frumoasă nu înseamnă că în alte cazuri nu pot exista escrocherii, acesta a vrut să-şi facă publică experienţa sa de interacţiune excelentă cu cei din Bulgaria, demontând un pic miturile care mai există. Şi Mark spune că va mai publica ulterior alte impresii despre BMW-ul său blindat, pe care planifică să-l aibă alături încă mult timp.
0
15,516
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!