(FOTO) Chişinăul cumpără troleibuze la mâna a doua din Elveţia, Austria şi Letonia

28 Aprilie 2022, 08:48
Redacţia PiataAuto.md
Primarul Chişinăului, Ion Ceban, a anunţat ieri intenţia primăriei de a cumpăra circa 50 de troleibuze la mâna a doua din trei ţări, fiind ţintite oraşe specifice şi unităţi de transport deja identificate. Primarul a publicat şi mai multe imagini cu troleibuzele care ar urma să ajungă la Chişinău, în gestiunea regiei de transport electric din capitala Moldovei.
Foto: Troleibuz din Elveţia, care ar urma să ajungă la Chişinău

Astfel, oraşul din care se vor cumpăra troleibuze din Elveţia este Winterthur, un oraş amplasat în nord estul Elveţiei. Din imaginile publicate de primarul Chişinăului, înţelegem că e vorba de troleibuze articulate, într-o stare aparent foarte bună.
Elveţia e una din ţările care foloseşte intens troleibuzele drept transport urban, de multe decenii încoace, considerându-le un transport ecologic, alături de tramvaie în unele oraşe mai mari. Iar la capitolul mentenanţă a transportului public, Elveţia are o reputaţie exemplară.
Troleibuzele achiziţionate din Austria provin din oraşul Salzburg, aflat la vestul ţării, în apropiere de hotarul cu Germania. Iar cele care vin din Letonia, provin din capitala ţării, Riga, din acest oraş Chişinăul achiziţionând şi anterior unităţi de transport public la mâna a doua, dar anterior erau vorba de autobuze.
Primarul anunţă că toate troleibuzele achiziţionate acum sunt cu podea coborâtă, protecţie anticorozivă, dispun de sisteme de aer condiţionat şi mai au un termen de exploatare de minim încă 10 ani înainte.
Primarul nu menţionează costul total al celor 50 de troleibuze, care urmează a fi acoperit de bugetul municipal prin majorare de capital a regiei de transport electric.
0
2,469
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!