Prima imagine a unui pretins viitor model nou Lada e o caroserie fără nimic altceva pe ea

15 Aprilie 2022, 10:43
Redacţia PiataAuto.md
Cei de la AvtoVAZ din Rusia nu lucrează practic de la începutul războiului din Ucraina până în prezent şi nu vor lucra cel puţin până la sfârşitul lunii aprilie, toţi angajaţii fiind trimişi în concediu. De la prima staţionare a fabricilor la câteva zile după startul războiului, o singură fabrică AvtoVAZ a lucrat doar 4 zile. Mai mult ca atât, după ce Renault şi-a anunţat decizia de a-şi întrerupe toate activităţile din Rusia şi de a ieşi din acţionariatul AvtoVAZ, perspectivele Lada s-au diminuat considerabil. Şi se pare că cei de la AvtoVAZ sunt atât de disperaţi să convingă publicul că planuri măreţe mai există, încât acum câteva zile au anunţat o Lada cu zero airbag-uri, zero siguranţă şi zero ecologie pe ea, iar acum au lăsat să se scurgă o „imagine spion” din fabrica lor cu un viitor model nou Lada. Care e, de fapt, o caroserie goală.
Deci, efectiv, imaginea viitorului pretins model nou Lada e o caroserie sudată, fără nimic pe ea decât uşi. Iar uşile par foarte similare cu Vesta. Lipsesc barele de protecţie, lipsesc părţile frontale şi laterale sau interiorul, deci cam tot ceea ce formează designul unei maşini. Iar caroseria a fost curăţată digital de fundal şi pusă pe fundal de mare. Probabil e pentru prima dată în istorie când o imagine spion a unei viitoare maşini arată astfel.
Comentariile autorilor imaginii publicate, care ar fi din interiorul uzinei, sunt şi ele interesante. Aceştia menţionează că asta a fost prima caroserie produsă, în rol de test. „Toate sudurile şi asamblările au decurs după plan”. Deci, asta e realizarea unei fabrici cu o istorie de 52 de ani de activitate, faptul că o caroserie a putut fi sudată după plan.

Şi mai inexplicabile sunt planurile anunţate ca acest model să fie construit pe platforma CMF-B a grupului Renault, cea folosită la noile Logan sau Renault Captur. Odată ce Renault a anunţat că iese din Rusia şi nu va mai furniza componente, acest lucru nu are cum să se întâmple. Însă cei de la AvtoVAZ încearcă să ne convingă că ar putea exista o cale să se întâmple. Viitorul model, dacă ar ajunge vreodată la realitate, ar urma să se poziţioneze între Granta şi Vesta.
0
5,121
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!