Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Rar, superb şi aproape nou: un BMW M5 E34 în ediţie de 20 de ani, cu doar 4,300 km pe bord, scos la vânzare în Germania

20 Aprilie 2022 - 22:46
Ilie Toma
BMW M5 E34 a fost un model superb din prima zi a producţiei până în ultima, iar de atunci încoace i se poartă un respect deosebit pentru ingineria sa. Dar generaţia asta a avut 4 ediţii speciale limitate pe parcursul carierei sale, iar în acele timpuri ediţiile speciale erau cu adevărat limitate la doar câteva zeci de exemplare fabricate.
Una din aceste ediţii rare a fost 20 Jahre Edition, sau ediţia în cinstea a 20 de ani ai diviziei BMW M. Aceste maşini s-au produs doar în anul 1992 şi au fost produse doar 20 la număr! Doar douăzeci! Iar exemplarul despre care vorbim noi azi e tocmai unu din acele 20!
Toate maşinile erau echipate cu motorul de 3.8 litri, cu 6 cilindri în linie şi 340 CP.
Toate erau vopsite în aceeaşi culoare specială roşie, numită Mugello, cu codul 274.
Maşinile aveau inserţii de fibră de carbon adevărată pe planşa de bord, centuri de siguranţă de culoare roşie, dar şi zone centrale speciale ale tapiţeriilor scaunelor, îmbinate cu Alcantara.
Tot cu Alcantara era acoperit volanul, levierul cutiei de viteze şi manivela frânei de mână.
Aşadar, maşina din faţa noastră ar fi excepţională prin simplul fapt că e una din cele doar douăzeci de felul său. Dar exemplarul ăsta e şi mai fabulos de atât. Pentru că are 4,300 km pe bord! Deci, e o maşină care a fost livrată nouă în Germania şi a rămas nouă timp de 30 de ani!
Practic, proprietarul său l-a achiziţionat ca model de colecţie şi l-a condus doar cât să-l deguste din când în când. A aşteptat exact 30 de ani, când modelul obţine oficial titlul de youngtimer în Germania şi poate primi şi plăcuţe H de vehicul istoric, iar acum l-a scos la vânzare.
Iar preţul e exorbitant. Probabil cel mai scump BMW în caroserie E34 pe care l-am văzut vreodată cu toţii. Se cer 450,000 euro pe el în Germania. Dar, la cât de rar şi fabulos este, putem spune cu siguranţă că e şi cel mai excepţional BMW în caroserie E34 pe l-am văzut cu toţii!
E o senzaţie dulce amăruie, nu-i aşa? Nu poate să nu ne placă această maşină. Dar preţul parcă sună revoltător de mare. Şi-n acelaşi timp, ne dăm cu toţii seama că inevitabil se va găsit cel puţin un om în lume, pentru care 450 mii euro e o sumă acceptabilă pentru a-şi cumpăra cel mai fascinant BMW M5 E34 la care putea visa cineva vreodată!
O maşină pur şi simplu fabuloasă, din acele în care cuvântul unică are dreptul de a fi folosit la propriu, fără vreo figură de stil.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter