Renault va vinde la preţ de 1 rublă acţiunile sale în AvtoVAZ şi propria fabrică de lângă Moscova, dar îşi lasă o portiţă de revenire

27 Aprilie 2022, 15:14
Redacţia PiataAuto.md
Renault a fost producătorul occidental cu cea mai mare implicare în industria auto din Rusia, cu o participaţie de aproape 70% în producătorul AtoVAZ şi cu o fabrică proprie lângă Moscova, unde anterior era o hală de producţie Moskvich. După începerea războiului din Ucraina, Renault a sistat producţia, apoi a încercat să o reia şi să anunţe că nu va pleca definitiv din Rusia, dar valul de critici internaţionale a fost atât de mare, încât la scurt timp Renault şi-a anunţat decizia fermă de a pleca din Rusia şi de a opri orice activităţi industriale, inclusiv livrarea de componente pentru modelele Lada ce foloseau platforme ale grupului Renault.
Acum, după o perioadă în care Renault a căutat soluţii cum să scape de acţiunile sale, în condiţiile în care vânzarea efectivă intră sub incidenţa sancţiunilor internaţionale, autorităţile ruse, în persoana ministrului comerţului Denis Manturov, au anunţat că s-a ajuns la un acord prin care Renault va transmite statului rus toate acţiunile sale în AvtoVAZ şi toată fabrica proprie de lângă Moscova, noul proprietar urmând a deveni cel mai probabil institutul NAMI. Ministrul a anunţat că, cel mai probabil, preţul va fi de 1 rublă, adică echivalentul a 1 cent!
Renault va putea astfel indica o pierdere de 1 cent, care nu va fi reflectată în contabilitatea sa drept vânzare efectivă. Dar se pare că Renault tot şi-a lăsat o portiţă de revenire, or, ministrul rus a anunţat că acordul ar urma să prevadă posibilitatea ca Renault să-şi răscumpere activele în termen de maxim 5-6 ani.
0
1,423
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!