Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Şoferii din Moldova au început a primi scrisori cu amenzi şi pentru folosirea telefonului mobil, constatată de camerele de trafic

16 Aprilie 2022 - 09:39
Redacţia PiataAuto.md
După ce acum câteva zile anunţam despre mai mulţi şoferi din Moldova, care au primit amenzi pentru lipsa centurii de siguranţă, constatată de camerele de trafic, acum a apărut un adevărat val de şoferi care anunţă că au primit scrisori cu amenzi pentru folosirea telefonului mobil în timpul condusului, încălcări care au fost de asemenea captate de camere de trafic de tip nou din Chişinău şi din ţară.
Foto: Imagine cu o scrisoare cu asemenea amendă

Şoferii primesc asemenea scrisori atât dacă ţin telefonul la ureche în timpul condusului, cât şi dacă îl ţin în mână, manevrându-l în timp ce conduc. Prin urmare, sunt pasibili de asemenea încălcări nu doar cei ce poată discuţii voce cu telefonul, ci şi cei care scriu mesaje, folosesc reţele sociale sau alte funcţionalităţii ale telefoanelor moderne.
Ca şi în cazul scrisorilor cu lipsa centurii, din imaginea printată în format mic pe scrisoare se poate crea impresia că dovada încălcării ar fi neconcludentă, însă cei care doresc, pot merge la centrul unic de monitorizare a traficului şi li se prezintă imagini foto şi video în rezoluţie mare, de unde se văd în detalii acţiunile şoferului, faţa acestuia, etc.
E interesant că şi amenzile care au început a veni acum conţin încălcări comise în luna martie, prin urmare mulţi şoferi care comit frecvent asemenea încălcări, se pot pomeni cu un adevărat teanc de scrisori. Încălcarea e prevăzută în articolul 235, alineat 2, al codului contravenţional şi presupune amendă între 450 şi 600 lei, cu aplicare de 3 puncte de penalizare. Prin urmare, 5 asemenea scrisori pot aduce nivelul punctelor de penalizare până la 15, când se suspendă permisul de conducere.

Surse foto: Facebook / grupul GBM.Online
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter