Un şofer de BMW surprins cu 250 km/h de radarul poliţiei din România, a rămas fără permis pentru 120 zile, conform noilor prevederi ale codului rutier

4 Aprilie 2022, 09:15
Redacţia PiataAuto.md
La începutul acestui an, în România au intrat în vigoare câteva modificări la codul rutier, una din cele mai importante vizând situaţiile de depăşire a vitezei cu mai mult de 70 km/h faţă de viteza regulamentară. Dacă înainte o asemenea încălcare se solda cu amendă şi o suspendare a permisului pentru 90 de zile, cu posibilitatea scurtării perioadei şi cu eliberarea dovezii înlocuitoare cu drept de circulaţie de 15 zile, ceea ce însemna că efectiv şoferul îşi continua drumul în acea zi mai departe, acum permisul e suspendat pentru 120 zile, fără vreo posibilitate de scurtare şi fără dovadă înlocuitoare. Ceea ce înseamnă că efectiv şoferul rămâne pieton în clipa imediat următoare.
Tocmai asta s-a întâmplat ieri pe un segment de autostradă din apropiere de Braşov, România, unde un BMW a fost surprins de radarul poliţiei cu 250 km/h. Deşi poliţia nu menţionează exact cât era limita legală pe acel sector, putem presupune o limită standard, ceea ce înseamnă că depăşirea efectivă a fost cu peste 100 km/h.

Astfel, poliţia confirmă că şoferul s-a ales cu permisul suspendat pentru 120 zile, fără vreo cale de a scurta această perioadă şi fără vreo dovadă înlocuitoare.

Sursa foto: Facebook / Daniel Zontea
0
6,793
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!