(VIDEO) Accident cu o ambulanţă cu girofarul inclus în Chişinău, după ce maşinile de pe două benzi au oprit

18 Aprilie 2022, 11:35
Redacţia PiataAuto.md
Un accident cu o ambulanţă cu girofarul inclus a avut loc astă dimineaţă în Chişinău, accident care indică asupra unei situaţii specifice la intersecţia străzilor Kogălniceanu şi Bodoni din Chişinău, ambele fiind străzi cu sens unic, dar şi în general asupra situaţiilor similare cu cedarea trecerii unei ambulanţe.
Astfel, înainte de semafor strada are trei benzi, cea din dreapta fiind folosită pentru virare la dreapta. Totuşi, adeseori unii şoferi merg pe banda dreaptă, pentru a schimba banda în intersecţie şi a înainta ulterior pe banda din mijloc mai departe pe Kogălniceanu. Situaţia de azi pare să fi conţinut o manevră similară. Oricum, atunci când semaforul s-a făcut verde şi maşinile au înaintat puţin, cele de pe banda dreaptă şi din mijloc au oprit înaintea intersecţiei pentru a-i ceda trecerea ambulanţei. Şoferul de pe banda din dreapta nu a oprit, însă, deşi celelalte două benzi staţionau.
Acesta a observat ambulanţa într-un final, dar nu a reuşit să frâneze în timp util şi accident. Totuşi, faptul că a redus viteza prin frânare a contribuit cel puţin ca ambulanţa să nu se răstoarne, or, asemenea accidente în zona laterală spate a unor ambulanţe se pot lăsa uşor cu răsturnarea acestora. În accidentul de azi nimeni nu a fost rănit, din fericire, dar video-ul accidentului ar putea servi drept exemplu educativ pentru a evita pe viitor asemenea situaţii.
0
1,995
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!