(VIDEO) Aceasta e o motocicletă cu motor V10 de 8.0 litri de pe Dodge Viper, cu un sunet fascinant

23 Aprilie 2022, 15:28
Redacţia PiataAuto.md
La fel cum unele maşini aveau cândva motoare de avioane pe ele, de ce să nu pui şi un motor imens de supercar pe o motocicletă? Cam astea au fost gândurile lui Allen Millyard, britanicul care a construit această motocicletă absolut demenţială. Cei foarte pasionaţi de motociclism ar putea să-şi amintească de această creaţie, care a fost construită încă în 2009. Dar partea interesantă e că Allen a scos de curând din nou la lumina zilei creaţia sa, despre care nimeni nu mai auzise un timp foarte îndelungat, şi a condus-o în zilele noastre.
Aşadar, Allen Millyard nu era un constructor de motociclete profesionist până a se apuca de acest proiect, pur şi simplu avea o minte inginerească, foarte setoasă de a învăţa lucruri noi şi de a se avânta în proiecte ambiţioase. Obţinuse un motor V10 de pe un Viper mai de demult, din prima generaţie, motor care avea 8.0 litri cilindree şi o arhitectură de V10. După ce a ţinut doi ani în garaj motorul, Allen s-a gândit să creeze o motocicletă în jurul lui.
Fireşte, marea problemă a greutatea unui asemenea motor imens. Or, motocicleta trebuie să fie uşoară şi agilă în viraje, iar un motor în formă de V de maşină, cu blocurile cilindrice prin părţi poate servi drept o provocare mare în viraje, răsturnând motocicleta. Doar motorul cântăreşte 318 kg! Iar unele motociclete cântăresc ele însele 200-300 kg.
Era clar că motocicleta urma să fie mai mare şi mai grea, iar creatorul ei n-a vrut să meargă pe ideea unei siluete americane de chopper, ci pe forme mai europene. În rezultat, motocicleta cântăreşte cam 540 kg! Sună mult, însă Allen a spus atunci şi spune şi acum că ea se simte încrezută în viraje.
Partea frumoasă e că motorul livrează 500 CP, deci e un raport de aproape 1 kg la 1 CP! Acceleraţia e ameţitoare, „aşa cum nu te-ai aşteptat vreodată în viaţă”, cum spune Allan, dar nimeni n-a stat să măsoare cifra exactă a acestei creaţii construite într-un singur exemplar. Allen declarase la un moment dat că vrea să atingă 250 mile pe oră cu ea, adică 402 km/h, însă viteza maximă atinsă de ea a fost de 207 mile la oră, adică 333 km/h. Mai mult de atât, n-a avut curajul nici măcar Allen s-o conducă.
După câteva tentative de recorduri şi expuneri la mai multe evenimente internaţionale după crearea acestei motociclete, Allen a pus motocicleta sa la păstrare, şi s-a transformat, practic, într-un mecanic care construieşte exemplare custom. Acum, în aprilie 2022, Allen a scos-o din nou la lumina zilei, pentru o scurtă mentenanţă şi un tur în viaţa reală cu ea.
Parcursul ei a rămas mic, de doar 9,150 mile, Însă motocicleta e şi azi într-o stare perfectă, sunând la fel de incredibil. Să auzi o motocicletă scoţând sunet de V10 cu eşapament modificat e ceva ce nu aştepţi niciodată. Şi apoi, această motocicletă custom a devenit deja o legendă între pasionaţi, creată o singură dată, într-un singur exemplar, după care Millyard şi-a descoperit pasiunea şi a creat atelierul care-i poartă numele. Vezi mai jos acest tur recent al incredibilei motociclete cu motor V10 de 8.0 litri de Dodge Viper.
1
9,727
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!