Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Acest Datsun japonez a vizitat o spălătorie pentru prima dată de 44 ani încoace şi abia de mai poate fi reanimat

1 Aprilie 2022 - 18:07
Redacţia PiataAuto.md
Datsun 510 a fost unul din primele modele japoneze îndrăgite în SUA, într-o perioadă în care mărcile japoneze încă erau pe cale să se afirme în America de Nord şi nu cuceriseră prea multă lume. Acest model practic, însă, a prins bine la public. A fost lansat în 1967, iar designul său cu proporţii plăcute şi faruri duble a devenit memorabil. Blocurile optice spate, apropo, pot aminti celor din Europa de Est de modelele Moskvich din acea perioadă.
Ei bine, un exemplar produs în 1970 şi vândut iniţial în Long Island, New York. A fost condus doar timp de 7 ani, iar din 1977 până în 2016 a stat nemişcat într-un garaj. În 2016 a fost cumpărat de un colecţionar cu ideea de a-l restaura cândva, dar a mai stat alţi 6 ani în hangarul său, până în 2022. Şi abia acum, după peste 44 ani de la ultima spălătorie pe care a vizitat-o, proprietarul său i-a oferit şansa unei reanimări estetice temeinice.
Foto: Blocurile optice spate şi conturul aripii spate aminteşte un pic de Moskvich

A fost o muncă sisifică a unei întregi echipe de oameni, pentru a readuce acest Datsun japonez la prospeţimea de cândva. Vopseaua albastră, pală, nu ajută deloc, caroseria e afectată de rugină şi întreaga maşină e într-o stare mult prea neglijată în toţi aceşti ani, încât abia de a mai putut fi reanimată la un minim de decenţă.
Interiorul n-a fost nici el într-o condiţie plăcută. De fapt, cei 44 de ani de neglijare şi-au lăsat o amprentă adâncă pe întreaga maşină, aşa că până şi o minimă îmbunătăţire a condiţiei acestui Datsun pare o minute deja. Iar la cât de mult şi-a schimbat acest model japonez aspectul până la final, rezultatul acestei munci titanice e cu adevărat impresionant.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter