(VIDEO) Anvelope din Formula 1 au fost puse pe o maşină de stradă, condusă pe drumuri publice

5 Aprilie 2022, 12:42
Redacţia PiataAuto.md
Pasionaţii de Formula 1 ştiu cât de importante sunt anvelopele într-o asemenea competiţie, dar şi cât de repede se pot uza uneori, pe parcursul unei singure curse. Însă deşi sunt realizate tot din cauciuc, compoziţia acestora e concepută să funcţioneze un pic altfel decât anvelopele obişnuite.
În primul rând, aceste anvelope de Formula 1 chiar au nevoie de o temperatură mai mare pentru a-şi releva toată calităţile, fiind în stare apoi să ţină o maşină lipită de asfalt la viteze imense, cu un grad superb de aderenţă. Dar şi aerodinamica acelor maşini din Formula 1 e concepută pentru forţe corecte de apăsare, deci totul cumva funcţionează într-un tandem pentru performanţa finală. Ce se poate întâmpla, însă, dacă pui anvelope de acest tip pe o maşină obişnuită, condusă pe drumurile publice?
Doi britanici au montat asemenea anvelope pe un Caterham, construcţia acestuia fiind oarecum mai apropiată de un bolid de motorsport, dar totodată fiind o maşină perfect legală pentru drumurile publice. A fost o experienţă interesantă, cu siguranţă, iar cei doi protagonişti au încercat să conducă maşina cu anvelope de Formula 1 în diverse scenarii pe drumurile publice, dar şi pe un circuit sportiv.
Vezi toată epopeea în video-ul de mai jos.
0
10,553
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!