(VIDEO) Cehul cu Bugatti Chiron, care a atins 417 km/h pe o autostradă din Germania, nu va mai fi acuzat de vreo încălcare de autorităţi

27 Aprilie 2022, 09:33
Redacţia PiataAuto.md
După ce un proprietar de Bugatti Chiron din Cehia, pe nume Radim Passer, a publicat la începutul acestui an un video cu experienţa sa de a atinge viteza de 417 km/h pe o autostradă fără limită de viteză din Germania, autorităţile din această ţară au reacţionat dur şi au declarat că cehul merită pedepsit, pentru că ar fi pus siguranţa altora în pericol. Întâi o asemenea critică a fost adusă de Ministrul Transporturilor din Germania, iar ulterior procurorii din Germania au confirmat că au iniţiat o anchetă oficială, invocându-se prevederi din regulamentul rutier care stipulează interdicţia unor curse, dar şi punerea în pericol a altor şoferi, încălcări care însemnau că cehul risca până la 2 ani de închisoare.
Totuşi, Radim Passer se apărase atunci cu informaţiile pe care le-a inclus din start încă în filmele sale, menţionând că tocmai pentru a garanta siguranţa a trimis iniţial maşina la cei de la Bugatti pentru o verificare amplă, iar atingerea vitezei de 417 km/h a fost făcută la o oră matinală de minim trafic, în jurul orei 5 dimineaţa, pe un segment cu viteză nelimitată de autostradă, fără a fi vorba de o cursă cu alte maşini. Acesta a mai spus că pe întregul segment de galopare pe autostradă, de circa 10 km lungime, a depăşit doar 10 automobile, de fapt. Deci 1 automobil per kilometru.
Apoi, în cadrul anchetei, acesta a mai menţionat că Bugatti Chiron poate frâna de la 400 km/h la 0 în doar 490 metri, prin urmare nu a pus în pericol alţi participanţi mai mult decât orice altă maşină care circulă cu 250 km/h, de exemplu. El a mai menţionat că anterior filmării, a mai parcurs acelaşi segment încă o dată, la viteză moderată, cu echipa sa, pentru a se asigura că nu există vreo situaţie atipică pe carosabil. S-au asigurat, de asemenea, că pe acest segment există gard pe marginea autostrăzii, ca să nu poată apărea animale pe traseu. Iar cei 3 oameni care au filmat şi urmărit parcursul din exterior, se aflau pe poduri, deasupra, pe fâşii pietonale, în siguranţă.
În rezultat, procurorii germani n-au mai putut găsi niciun motiv pentru a-i înainta vreo acuzare proprietarului de Bugatti Chiron, aşa că toate acuzaţiile au fost retrase, iar cazul a fost închis acum, fără vreo penalitate aplicată.
Includem mai jos acest video devenit deja legendar.
0
14,407
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!