(VIDEO) Cum arată întregul proces de reconstrucţie a motorului unei Alpina B7 în caroserie E65

4 Aprilie 2022, 12:26
Redacţia PiataAuto.md
Modelele Alpina, chiar şi cele clasice, sunt renumite pentru performanţa lor excepţională, dar motoarele duse la performanţe mai mari au nevoie şi de o mentenanţă mult mai pretenţioasă. În lipsa acesteia, adesea se întâmplă să există exemplare Alpina relativ frumoase ca aspect, dar cu motoare care au nevoie de reparaţii. Este şi cazul unei Alpina B7 din generaţia E65, cumpărată cu preţ minim de un entuziast din Germania, de sub 4,000 euro, din cauza multiplelor probleme şi a stării maşinii.
Totuşi, când un tânăr entuziast mai priceput în ale mecanicii pune mâna pe o asemenea bijuterie, chiar şi într-o jalnică, abilităţile sale şi răbdarea îl pot ajuta să readucă acea maşină la o stare fascinantă. Tânărul a descoperit multiple probleme la motorul V8 de sub capotă, de 4.4 litri, motor care fusese adus de către cei de la Alpina la 500 CP. Maşina a fost produsă doar între anii 2004 şi 2008, deci au trecut 14-18 ani din timpurile când acest model era unul curent.
Problemele la motor vizau şi distribuţia, dar mai ales interiorul a doi dintre cilindri, care era cu pereţii afectaţi. Un apel către cei de la Alpina l-a făcut să afle că un bloc nou costă 5,000 euro, fără pistoane, chiulasă, sau alte mici componente. A găsit până la urmă o soluţie într-un atelier din Serbia, care i-a făcut toată munca de reanimare a blocului cu doar câteva sute de euro.
Odată ce blocul motor i-a fost livrat înapoi, a urmat o muncă minuţioasă de reconstrucţie a întregului motor, cu propriile mâini. Între timp s-au depistat şi alte probleme, precum câteva valve uzate, iar acestea au fost înlocuite.
Tânărul pasionat şi-a filmat pe îndelete întreaga muncă de reconstrucţie a acestui motor legendar de Alpina, pas cu pas. Atât de detaliat, încât acest video se poate califica la capitolul lecţii practice pentru toţi cei care ar vrea vreodată să muncească la un asemenea motor, sau care pur şi simplu sunt pasionaţi de Alpina sau BMW.
Şi e interesant că acest tânăr, în condiţii de garaj, nu doar pune la loc nişte piese pentru a reconstruit un motor, ci are grijă de toleranţe şi măsurări corecte, fixări la cuplul şi forţa corect, chiar dacă foloseşte unele instrumente mai accesibile decât cele dintr-un service de top. Şi îi reuşeşte într-un mod formidabil.
Vezi toată munca la acest motor legendar Alpina în video-ul de mai jos.
1
1,794
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!