(VIDEO) Cum arată noua fabrică Tesla din Germania, care şi-a început de curând activitatea

3 Aprilie 2022, 10:52
Redacţia PiataAuto.md
Tesla a inaugurat de curând cea mai nouă fabrică a sa, situată în Berlin-Brandenburg, Germania. Fabrica Tesla este cea mai mare investiţie a unui producător auto într-o fabrică din Germania din ultimele decenii, şi aici se produce Tesla Model Y, dar fabrica produce totodată şi bateriile electrice pentru ele direct în aceeaşi fabrică, fiind astfel şi prima fabrică din Europa care produce în acelaşi loc şi maşini electrice, şi bateriile pentru ele.
De obicei, ceilalţi producători aleg fie să cumpere bateriile de la furnizori, fie să construiască o fabrică dedicată bateriilor de unde sunt furnizate la celelalte fabrici. Dar abordarea lui Elon Musk şi Tesla e ca bateriile să fie construite în acelaşi loc, iar astfel se elimină necesitatea transportării lor separare de la o fabrică la alta. Poate părea insignifiant, însă dacă o baterie cântăreşte 500-600 kg, un camion obişnuit va putea transporta doar 40-50 baterii, iar astfel costul de transport şi încărcare se divizează doar la acel număr de baterii. În fine, procesul de producţie a celor de la Tesla a devenit deja notoriu pentru astfel de abordări inteligente, inclusiv pentru faptul că şi piesele de caroserie se toarnă şi ştanţează în aceeaşi locaţie, iar fabricile Tesla din întreaga lume (SUA, China) deţin prezent întâietate la randamentul de producţie, când se raportează suprafaţa, numărul de angajaţi, costurile aferente, etc.
Prin urmare, se poate spune cu certitudine că şi noua fabrică din Berlin este un etalon al uneia din cele mai productive şi inovative fabrici din zilele noastre, iar un tur prin ea înseamnă şi un tur printr-un edificiu etalon al vârfului actual al ingineriei auto.
Iar Tesla a publicat de curând un asemenea tur video prin noua sa fabrică din Germania, pe care-l poţi vedea mai jos.
0
3,336
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!