(VIDEO) Cum arată un camion clasic Scania 143M de acum 30 de ani, restaurat, din Ungaria

17 Aprilie 2022, 12:24
Redacţia PiataAuto.md
Scania 143M, numit şi R143M, a fost un model legendar în gama Scania, catalogat ca fiind unul din cele mai reuşite camioane din toate timpurile, fiind totodată şi foarte modern la timpul său, cu mult overengineering implantat în construcţie, şi putere din belşug. Cum e W140 sau W124 pentru Mercedes, cam la fel e şi 143M pentru Scania.
A fost produs între 1987 şi 1998 şi, chiar dacă avea şi motoare cu 6 cilindri în linie, versiunile cu motoare V8 erau cele mai dorite atunci. Şi tot ele sunt cele mai dorite azi de colecţionari din toată lumea. Da, colecţionarii de camioane sunt mai puţini la număr decât cei de la maşini, dar şi ei există, iar de multe ori creaţiile restaurate frumos sunt cel puţin la fel de fascinante. Spre exemplu, acum două luni scriam despre o Scania 143M clasică, ce fusese restaurată după ce a parcurs 1.4 milioane de kilometri, fiind transformată într-un superb camion clasic, numit Bătrânul Pirat.
Scania despre care vorbim azi, însă, e una din Ungaria şi a fost fabricată acum mai mult de 30 de ani. Are de asemenea un motor V8 sub capotă, de 420 CP, iar restaurarea a avut loc după un parcurs şi mai mare. Cu alte cuvinte, acest camion a muncit întâi milioane de kilometri şi abia la pensionare a ajuns a fi restaurat şi revigorat în ceva cu totul fascinant.
Iar acest camion din Ungaria arată cu siguranţă foarte bine. Nu e la fel de ţipător ca Bătrânul Pirat despre care pomeneam mai sus, pentru că s-a intenţionat păstrarea stării autentice a camionului, aşa cum a ieşit el din uzină. Iar la cât de bine arată, acesta cu siguranţă pare, din nou, că abia a ieşit de pe porţile fabricii, la 31 de ani după a fost produs!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,873
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!