(VIDEO) Cum înaintează camioanele Tatra 8x8, în mâinile pasionaţilor, la un eveniment din Cehia

23 Aprilie 2022, 10:53
Redacţia PiataAuto.md
La cât de multe camioane durabile, cu capacităţi sporite de trecere, s-au produs cândva în Cehoslovacia şi de 30 de ani încoace în Cehia, e firesc să aflăm că până şi azi în această ţară există o pasiune vie pentru aceste camioane. În Cehia există una din cele mai mari şi mai spectaculoase competiţii motorsport cu camioane, de exemplu, numită Truck Trail, iar acolo camioanele Tatra şi Praga domină, de obicei, lor alăturându-li-se şi alte modele. Şi există pasionaţi, mai ales din Cehia şi Slovacia, care an de an participă la aceste competiţii cu camioanele proprii, iar publicul adoră spectacolul care se întâmplă acolo.
De curând, în luna aprilie, s-a dat startul şi competiţiilor din acest an, iar primul eveniment avut în loc Milovice, pe un teren adorat de pasionaţi pentru dificultatea sa. În competiţie s-au înscris aproape 40 de camioane, în câteva clase, şi, ca de obicei, printre ele au dominat modelele Tatra şi Praga. Iar o categorie preferată de pasionaţi sunt camioanele Tatra cu tracţiune 8x8, această formulă fiind considerată cea mai capabilă în asemenea competiţii.
Camioanele Tatra 8x8 nu sunt excesiv de lungi, au două punţi viratoare şi toate patru sunt motrice, asigurând geometria şi înaintarea cea mai bună. Dar, pentru că aceste competiţii sunt concepute pentru un grad maxim de dificultate, inevitabil se ajunge şi în situaţii în care până şi asemenea camioane nu mai pot ieşi şi au nevoie de ajutor, iar astfel se poate vedea şi limita lor fizică.
E interesant că majoritatea acestor camioane sunt concepute pe şasiurile 813 sau 815, din cele clasice, şi multe din ele folosesc conceptul original de motor Tatra în formă de V, răcit cu aer. Şi e la fel de curios să observăm cât de diverşi sunt aceşti pasionaţi şi camioanele lor, dar şi cât de bine au deprins mânuirea acestor camioane uriaşe.
Vezi mai jos un video în care autorul a inclus mai multe asemenea camioane Tatra cu formulă 8x8, înaintând sau chinuindu-se să înainteze la evenimentul recent din Milovice, Cehia.
0
4,409
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!