(VIDEO) Cum sună motorul cu 40 de valve al unui Audi S6 de acum 20 ani, la 267 mii km parcurşi, galopat pe autostrăzile fără limită de viteză din Germania

19 Aprilie 2022, 19:07
Redacţia PiataAuto.md
Modelele de performanţă Audi sună excelent şi-n zilele noastre, RS6 fiind cumva vârful de performanţă şi sunet, cu un V8 biturbo sub capotă, de 4.0 litri. Dar acum 20 de ani, Audi S6 avea un motor cel puţin la fel de performant. Era un motor cu 40 de valve, care suna fastuos!
Motorul era un V8 de 4.2 litri, deci fiecare cilindru avea câte 5 valve, cele de pe admisie având deschidere variabilă. Maşina avea un sistem de injecţie sofisticat, două catalizatoare, patru senzori de oxigen lambda, iar pedala de acceleraţie era conectată doar electronic cu motorul. În rezultat acel propulsor scotea 340 CP fără vreo turbină şi avea un cuplu de 420 Nm. Puterea era trimisă tuturor celor 4 roţi printr-un sistem de tracţiune integrală quattro, fireşte, iar maşina, în caroserie Avant, accelera până la prima sută în numai 6.8 secunde, viteza maximă fiind limitată la 250 km/h.
Ei bine, un asemenea Audi S6 Avant, produs acum aproape 20 de ani, a fost scos pe autostrăzile germane fără limită de viteză şi pus să galopeze la viteza maximă, chiar dacă are peste 267 mii km parcurşi. Şi chiar dacă la nivel estetic maşina mai are urmă de uzură, „inima” de sub capotă sună la fel de frumos ca atunci când era nouă! Vezi totul, cu sunet, în video-ul de mai jos.
0
1,934
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!