(VIDEO) Cum sună prima motocicletă electrică Ducati în viaţa reală, pe asfaltul de pe Vallelunga

18 Aprilie 2022, 12:48
Redacţia PiataAuto.md
Ducati e adeseori numit un Ferrari al motocicletelor pe bună dreptate. Pentru că performanţa motocicletelor sale e inegalabilă, dar şi pentru că sunetul motoarelor Ducati e unul savuros, un etalon al melodiei care poate fi creată de o mişcare mecanică a combustiei. Dar totul e pe cale să se schimbe într-un mod cât se poate de dramatic şi radical, pentru că Ducati a anunţat oficial că noua eră electrică e aproape şi pentru motocicletele sale.
La sfârşitul anului 2021, Ducati jongla cu ideea unui prim prototip, care era testat de ingineri în afara ochilor publicului. Acum, însă, Ducati nu doar că a confirmat viabilitatea acelui prototip, ci l-a şi prezentat în acţiune pe circuitul Vallelunga, anunţând totodată că această primă motocicletă electrică pe care o vedem acum reprezintă prefaţarea unui model de serie foarte apropiat.
Motocicleta are numele de cod V21L deocamdată, fiind numită şi MotoE. Designul său e oarecum similar cu alte modele curente Ducati, dar marea diferenţă pe care o sesizăm într-un mod aproape copleşitor e diferenţa enormă în sunet. Noua motocicletă scoate doar mici şuierături tipice propulsiei electrice, lipsindu-ne în totalitate de orice melodie mecanică a motoarelor clasice Ducati.
Ea accelerează, se conduce probabil la fel de rapid, dar lipseşte aproape total coloana sonoră. Şi dacă la maşini cumva ne-am obişnuit cu liniştea electrică, ba chiar şi la unele motociclete de stradă cumva mulţi o putem admite, atunci la un Ducati care aleargă pe un circuit liniştea seamănă a un film fără coloană sonoră, a un defect tehnic decât un atribut admirabil.
Sau poate totul e doar în obişnuinţă, iar peste ceva timp vom primi acest tablou ca o normalitate absolută? Vezi mai jos cum sună această primă motocicletă electrică Ducati.
0
3,785
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!