(VIDEO) Cum sună şi cu merge un BMW Seria 1 de 480 CP, cu eşapament Akrapovic

13 Aprilie 2022, 18:33
Redacţia PiataAuto.md
Cei de la Akrapovic şi-au făcut reputaţie din sisteme de eşapament pentru motociclete, dar şi la capitolul maşinilor aceştia oferă componente care schimbă semnificativ sunetului motorului. Unii spun că acesta devine prea răguşit, alţii adoră acea semnătură acustică Akrapovic.
Maşina de mai jos e un BMW Seria 1 de generaţie precedentă, în motorizare de top M140i, cu un motor cu 6 cilindri în linie sub capotă şi tracţiune integrală. În mod standard, motorul scoate 340 CP, însă odată cu eşapamentul modificat, şi motorul a beneficiat de un tratament amplu, care i-a adus puterea la 480 CP şi 700 Nm. Pe o maşină atât de compactă, e pur şi simplu demenţial, fiind de peste 2 ori mai mult decât are un Golf G, de exemplu. O asemenea maşină prinde prima sută în numai 3.7 secunde, iar asta e acceleraţie demnă de unele modele Ferrari şi Lamborghini!
Ei bine, şi viteza maximă a fost limitată nu la 250, ci la 300 km/h. În video-ul de mai jos maşina nu atinge chiar această cifră de top, dar se aproprie de ea, nu înainte de a-şi etala sunetul cu acea evacuare Akrapovic.
0
1,433
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!