(VIDEO) Cum sună şi cum merge o Honda S2000 clasică, cu motor VTEC turbo de 520 CP, pe autostrăzile din Germania

26 Aprilie 2022, 19:31
Redacţia PiataAuto.md
Honda S2000 a fost la timpul său unul din cele mai geniale modele create de inginerii mărcii nipone, câştigându-şi rapid renumele de a avea motorul aspirat natural cu cea mai mare putere per litru dintre toate maşinile produse atunci. Da, motorul VTEC de 2.0 litri scotea aproape 250 CP fără vreo turbină, iar astfel puterea era de circa 124-125 CP per litru, în funcţie de regiunea în care era livrată maşina. În zilele noastre există o mulţime de motoare de 2.0 litri care nici cu turbină nu sunt 250 CP.
Şi dacă prin aspirare naturală inginerii niponi au reuşit să scoată 250 CP din Honda S2000, atunci entuziaştii care se încumetă să modifice motorul şi să adauge turboaspirare, ajung la valori cu adevărat fascinante. Maşina de mai jos, totuşi, a fost modificată nu doar prin adăugarea unei turbine, ci şi prin schimbarea pistoanelor, bielelor şi arborelui cotit, iar astfel şi cilindreea a crescut de la 2.0 la 2.2 litri. Iar puterea a ajuns la 520 CP.
Iar cum sună în rezultat şi cum merge o asemenea Honda S2000, fabricată în anul 2000, dar galopată în zilele noastre pe o autostradă din Germania, poţi vedea mai jos. Poţi da sunetul mai tare pentru a asculta combinaţia dintre un motor VTEC turat până spre 9,000 rpm şi sunetul unei turbine imense.
0
1,283
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!