(VIDEO) Cum sună şi cum merge o maşină de acum 108 ani cu un motor V8 de avion de acum 114 ani şi un singur far în faţă

12 Aprilie 2022, 19:09
Redacţia PiataAuto.md
La începuturile industriei auto şi cea aeronautice, cum mai spuneam, motoarele de avioane au fost concepute ca nişte versiuni mai mari ale celor de maşini, iar ulterior cei dornici de performanţă maximă pe asfalt s-au gândit şi la ideea de a transpune motoare de avion pe automobile. Dar motorul de aici este, de fapt unul din primele motoare V8 din lume.
GN era un producător mic de automobile din Marea Britanie la începutul secolului trecut. Iar o perioadă a folosit pe maşinile sale şi motoare venite de la Jap, o companie industrială care producea şi motoare de avioane. Maşina de mai jos a fost fabricată în 1914, dar motorul pus pe ea e un prototip de motor de avion din 1908, deci e conceput înainte ca producătorul american Cadillac să folosească primul V8 pe un automobil de serie.
Maşina are un singur far faţă, pentru că era clasificată ca o maşină uşoară, aproape de clasificare motocicletelor. Şi asemenea maşini primeau şi motoare V2 cândva, de motocicletă, tot de la Jap. Însă proprietarul a decis că un motor de avion, cel mai fascinant produs de Jap, ar fi mai potrivit. Iar în rezultat a obţinut o bestie absolut fascinantă, care sună aşa, încât ai putea trezi oraşul şi ai putea transforma orice autostradă în aeroport.
Motorul are 5.1 litri, apropo, şi e răcit cu aer. Puterea sa exactă rămâne o enigmă, dar e clar că e una de o opulenţă fantastică pentru micuţa maşină. Vezi mai jos un video, neapărat cu sunet, cu această maşină unică în lume.
0
7,990
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!