Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum sună şi cum merge un Mercedes C63 AMG de cândva, cu motor V8 de 6.2 litri, fără turbine, galopat pe autostrăzile din Germania

18 Aprilie 2022 - 20:19
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes C63 AMG din generaţia W204 a fost o sclipire scurtă de genialitate inginerească, fiind în multe privinţe atât primul model, cât şi ultimul. A fost, spre exemplu abia primul model AMG dezvoltat cap-coadă pentru performanţe AMG, nu doar de un motor mai puternic după ce maşina de bază fusese dezvoltată. A fost primul care a primit un motor atât de mare şi de puternic şi totodată ultimul C-Class AMG care a avut un motor aspirat natural, fără turbine.
Era motorul M156, de 6.2 litri V8, cu 4 valve per cilindru. Şi e interesant că motorul fusese relaxat pentru acest C-Class, faţă de puterea pe care o avea pe modelele debutate mai devreme, CLK 63 AMG şi E 63 AMG. Pe C 63 AMG avea „doar” 457 CP, însă erau toţi trimişi punţii spate, iar datorită cilindreei uriaşe, răspunsul motorul era instantaneu.
Ei bine, cum se simte în zilele noastre, galopat pe autostrăzile din Germania? A trecut deja aproape un deceniu de când acest AMG nu se mai produce, aşa că e deja un model aproape clasic şi legendar. Şi dacă-l auzim cum mai şi sună în video-ul de mai jos, e lesne de înţeles de ce e atât de apreciat.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter