(VIDEO) Cum sună şi cum se conduce noua Honda Civic Type-R, încă nelansată, în timp ce setează un record de circuit

7 Aprilie 2022, 11:52
Ilie Toma
Honda Civic Type-R e un model legendar în istoria Honda, iar ultima generaţie a readus gloria inginerească a primelor generaţii. Un fapt cu care generaţia precedentă se mândrea enorm era palmaresul de recorduri obţinute pe tot soiul de circuite, având la un moment dat şi un întreg tur pe circuitele din Europa, după ce doborâse recorduri în Japonia. Acum, noua generaţie Civic Type-R, încă nelansată, a reuşit deja să bată un nou record pe circuitul Suzuka din Japonia, continuând astfel tradiţia predecesoarei şi demonstrând că are o inginerie şi mai performantă.
Circuitul Suzuka era unul simbolic pentru Honda, pentru că e acasă la ea, pentru că şi generaţia precedentă a setat acolo un record, dar mai ales pentru că-n noiembrie 2019 concurentul european, Renault Megane R.S. Trophy-R a mers în Japonia şi le-a pus sare pe rană celor de la Honda, doborând recordul lui Civic Type-R şi marcând un timp de 02:25.454. Şi a făcut-o zgomotos, în ochii a circa 10,000 fani japonezi şi proprietari de Megane R.S. de mai multe generaţii. A mai urmat o recâştigare din partea Honda, cu o ediţie specială, dar gustul amar a rămas în memorie.
Aşa că acum Honda şi-a recâştigat supremaţia la ea acasă, reuşind să marcheze un nou record la cel mai rapid tur pe Suzuka, realizat de o maşină cu tracţiune faţă. Noul Civic Type-R a atins 02:23.120. Iar cei de la Honda au publicat şi un video al acestei performanţe de 2 minute şi 23 secunde, din care se poate vedea manevrabilitatea modelului nipon, dar şi se poate asculta sunetului noului motor de sub capotă.
Şi, la cât de fascinantă şi temeinică e ingineria noii generaţii Civic în versiuni standard, la cât de fascinant e acel Civic Si cu accente sportive cum erau odată, dar lansat în 2021, de la noul Civic Type-R nu ne putem aştepta la altceva decât la o genialitate inginerească, ce ar asigura performanţe formidabile. Iar cea mai frumoasă parte e că printre zeci de modele anoste lansate în zilele noastre, mai există asemenea sclipiri făcute cu pasiune inginerească adevărată.
Vezi mai jos întregul tur de marcare a recordului pe Suzuka, făcut de noua Honda Civic Type-R.
0
1,232
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!