(VIDEO) Deţinătorul celei mai mari colecţii de Bugatti şi Ferrari din Malaysia conduce o maşină bugetară în viaţa de zi cu zi

5 Aprilie 2022, 11:22
Redacţia PiataAuto.md
Chin Jit Pyng e un colecţionar de maşini de vis din Malaysia, colecţia sa fiind considerată drept cea mai mare din ţara sa, numărând între 60 şi 100 maşini speciale, printre care mai multe exemplare Bugatti, Ferrari şi McLaren. Şi totuşi, acest colecţionar merge în viaţa de zi cu zi cu una din cele mai bugetare maşini, produse în ţara sa.
Chin e un antreprenor IT care a fondat prima companie în 1996, iar între timp a ajuns unul din cei mai avuţi oameni din Malaysia. În ultimii ani, acesta s-a ţinut de achiziţionat maşini exclusiviste, supercar-uri şi hypercar-uri. Spre exemplu, şi-a primul său Bugatti abia în 2016, fiind vorba de un Chiron de 2.6 milioane de dolari. Apoi şi-a cumpărat şi un Bugatti Divo, produs în doar 40 de exemplare, pentru care a plătit 5.7 milioane de dolari. Mai nou, şi-a comandat şi un Bugatti Bolide, care-i va fi livrat în anul 2024.
Chin mai vinde unele modele pe care nu le îndrăgeşte prea mult, însă pe altele intenţionează să le păstreze mult timp. În colecţia sa se numără şi exclusivităţi curente, dar şi bijuterii clasice, precum modele Porsche sau Lamborghini, Ford, Mercedes, BMW, DeLorean, dar şi câteva modele glorioase japoneze. Cu siguranţă Chin are gustul rafinate, iar alegerile sale sunt denotă cunoaşterea modelelor, dar în toată ecuaţia există şi o doză de preferinţe personale, cum e şi firesc în cazul unei asemenea pasiuni.
Şi totuşi, Chin nu merge în viaţa sa de zi cu zi cu bijuteriile sale. Şi nici măcar nu şi-a cumpărat vreun Porsche sau vreun Mercedes modern, mai practic pentru uzanţa cotidiană. Are două maşini bugetare, ambele fiind nişte SUV-uri bugetare de marcă Proton — un X50 şi un X70. Sunt SUV-uri concepute pentru a fi cât mai accesibile şi sunt produse local, în Malaysia. X50, spre exemplu, are un motor de doar 1.5 litri şi costă echivalentul a circa 17 mii euro în Malaysia.
Foto: Proton X50

De ce ar face un colecţionar una ca asta? Chin spune că nu vrea să atragă atenţia, iar maşinile de colecţie, care-i sunt atât de dragi, vrea să le conducă la ocazii speciale, în rest fiind important ca să le ştie întotdeauna păstrate în condiţie superbă.
Vezi mai jos şi un video publicat acum câteva luni cu colecţia de maşini a lui Chin, în care acesta vorbeşte despre ele şi despre pasiunea sa de a colecţiona.
0
12,414
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!