(VIDEO) Duel apropiat între Ferrari şi McLaren, cu V12 aspirat natural şi un V8 biturbo

2 Aprilie 2022, 14:21
Redacţia PiataAuto.md
În ultimul deceniu mulţi dintre pasionaţii de performanţe spun că motoarele V12 nu-şi mai prea au rostul, pentru că performanţa lor poate fi atinsă şi de motoare V8, eventual turboaspirate. Alţii, însă, spun că un V12 aspirat natural, mai ales dacă e pus pe un supercar italian, livrează performanţa într-un mod de neegalat şi că aceste motoare nu pot fi întrecute de nimic altceva.
Britanicii au pus două asemenea supecar-uri într-un duel direct, dar pentru că italienii au deja motoare V8 biturbo pe modele mai mic, comparaţia a fost un pic inegală în talia maşinii. Ferrari e o maşină mai mare şi mai grea cu 500 kg faţă de McLaren, dar are un V12 imens, aspirat natural, de 800 CP. McLaren, pe de altă parte, e mult mai uşor, şi scoate 600 CP dintr-un V8 cu ajutorul turboaspirării.
Rezultatele duelului au fost diferite la fiecare pornire, depinzând mai mult de aderenţa pe care reuşeau să o prindă maşinile la start. Cu start din mişcare, motorul aspirat natural al lui Ferrari a avut supremaţie indiscutabilă. Iar la frânare tot Ferrari a fost mai bun. Şi totuşi, şi performanţa lui McLaren a fost una fascinantă, în cursa cu start de pe loc reuşind să-l învingă pe Ferrari până la urmă. Aşa că fiecare rămâne să aleagă ce preferă — un V12 aspirat natural sau V8 turbo — mai mult în funcţie de emoţie şi alte aspecte, pentru că performanţele sunt foarte apropiate.
Vezi întregul duel în video-ul de mai jos.
1
1,740
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!